Nettkurs med verdens mest helsebringende kosthold – Middelhavskost!

Oppnå en sunn vekt og mange helsegevinster – med verdens sunneste kosthold!

Dette kurset er for deg som ønsker å oppnå en sunn vekt, og samtidig bidra til en kropp i balanse – nå med eksklusive månedlige videoer med Fedon Lindberg.

Gjennom kurset lærer du å spise deg til bedre helse, mer energi og stabil vekt med lavglykemisk middelhavskosthold – den mest veldokumenterte og bærekraftige måten å spise på..

Kjøp kurset nå til kampanjepris kr 890,- (ordinært kr 1090,-)

Verden sunneste kosthold

Det er grundig dokumentert at lavglykemisk middelhavskosthold bidrar til betydelige gode helseeffekter:

  • Normal vekt
  • Økt fettforbrenning
  • Bedre og stabilt blodsukker
  • Normal matlyst
  • Lavere kolesterol og triglyserider
  • Færre betennelsestilstander
  • Mental klarhet
  • Økt utholdenhet
  • Stabilt humør

Kurset vil hjelpe deg til gradvis å gå ned. Hvor mye og hvor raskt er individuelt og avhengig av hvor overvektig du er, hvor nøye du følger metodens prinsipper, hvor mye du mosjonerer, hvor mye du stresser, og sist, men ikke minst, dine arveanlegg. Har du diabetes, vil du oppleve at blodsukkeret blir jevnere, nivået på kolesterol og triglyserider lavere og blodtrykket betraktelig bedre, kanskje til og med helt normalt.

Kurset innholder:

  • 8 ukentlige moduler med tydelig struktur og faglig tyngde

  • Kurshefte og kostplaner for en enklere hverdag

  • Tilgang til en stor oppskriftsdatabase med sunne, smakfulle retter

  • Bonusmateriell og fagartikler om kosthold og livsstil

  • 1 års tilgang til kursplattform med egen app

  • Mulighet for personlig veiledning fra ernæringsfysiolog

  • Lukket Facebook-gruppe for støtte og fellesskap

Månedlig påfyll fra Fedon

I tillegg til kursets innhold får du nå en ny video med Fedon hver måned, der han deler sin kunnskap om temaer som er viktige for din helse og livsstilsendring.
Du får praktiske råd, inspirasjon og faglige forklaringer – når det passer deg å se. I forkant av hver sending legger vi ut en tråd i en lukkede Facebook-gruppen, der du kan legge inn spørsmål du ønsker at han svarer på. I denne gruppen kan du komme med tema-ønsker, stille spørsmål, dele erfaringer osv.

Slik forløper kurset

Du starter når det passer deg – og følger kurset i ditt eget tempo.

Allerede ved kjøp får du tilgang til modul 1, med alt du trenger for å komme i gang. Deretter får du tilgang til én ny modul per uke i 7 uker, med nyttig innsikt og konkrete verktøy for å skape varige endringer.

 Modulene – uke for uke

Modul 1: Kursstart, vaner, kostplan, tilskudd
Modul 2: Fedons matskole – slik bygger du måltider
Modul 3: Mat for et sunt og langt liv
Modul 4: Inflammasjon og hvordan du demper den
Modul 5: Søvn – kroppens viktigste reparasjonstid
Modul 6: Tarmhelse og overvekt
Modul 7: Fysisk aktivitet – på dine premisser
Modul 8: Veien videre – hold vekten og helsen over tid
Modul 9: Arkiv for månedlige tema-video

Praktisk info

  • Du får tilgang til kursportalen via appen Kajabi (næringsliv), eller direkte på kurs.fedon.no.

  • Kurset er åpent i TO år fra kjøpsdato.

  • Du får ukentlige e-poster som holder deg inspirert.

  • Temasendinger med Fedon arrangeres i kursappen – opptak legges ut i egen modul i kursportalen.

Kjøp kurset til kampanjepris - kun i en begrenset periode!

 

Hva er middelhavskost egentlig?

Selve betegnelsen Middelhavskost er en amerikansk oppfinnelse. På 1950- og 1960-tallet, da de første studiene viste at folk på Kreta og Sør-Italia hadde mye lavere forekomst av hjertesykdom og kreft og lengre forventet levetid enn i de fleste andre land, ble dette kostholdet, for enkelhets skyld, kalt middelhavskost. Kostholdet besto av mye olivenolje, fisk, grønnsaker, belgfrukter og frukt, nøtter, frø, fullkorn, ost, yoghurt og vin, men inneholdt også poteter og ris og hvitt mel.

Middelhavskostholdet fikk i 2011 status som verdensarv fra Unesco og har de siste tiårene seilt opp som den sunneste i verden.

Fedon sverger til en moderne versjon av middelhavskost. I dag er vi et betydelig mer stillesittende folk, og langt fra like aktiv som de hardtarbeidende bøndene rundt Middelhavet. Derfor er det behov for noen justeringer.

Mindre fysisk aktivitet betyr mindre behov for kalorier og da spesielt i form av raske karbohydrater. Årsaken er at karbohydrater lett omdannes til fett fordi de øker sterkt blodsukker og insulin. Lettfordøyelige karbohydrater som pasta, ris, fint brød, poteter og sukker må derfor reduseres, mens alt det andre som utgjør den tradisjonelle Middelhavskosten beholdes i fullt monn.

Skal man ned i vekt reduserer man ytterligere, slik at kosten er lavglykemisk.

Smart å spise og drikke

  • Mye grønnsaker belgfrukter, frukt
  • Mer fisk enn kjøtt
  • Mye olivenolje, nøtter, frø
  • Moderat med meieriprodukter og da mest syrnede produkter og oster
  • Vann er den sunneste drikken
  • Både te og kaffe har en del positive helseeffekter

Ta kontakt med oss på kurs@fedon.no dersom du har spørsmål:)