3 bokser Fedon ImmunFix, 30 kapsler

Tilbud!

kr 299

Lagertømming -75 % grunnet dato. 

Datostemplet april, men like bra i minst ett år ytterligere!

Det optimale tilskudd for et effektivt immunforsvar!

Fedons unike og skreddersydde formel med 10 bioaktive ingredienser  som optimaliserer immunforsvaret ditt.

Herav fire vitaminer og to mineraler, som alle bærer EFSA-godkjente helsepåstander angående normal immunfunksjon.
Basert på vitenskapelige bevis!

Ønsker du kun kjøpe 1 boks, klikk her.

 

 

På lager

Varenummer: 2017-1 Kategorier: , , , ,

Nøye valgt fire type vitaminer og to mineraler for optimal biotilgjengelighet og effekt, samt fire ytterligere vitenskapelig støttede bioaktive stoffer for immunstøtte!

 • Vitamin D
  Kolekalsiferol (vitamin D3) er mer potent og virker lenger, målt av den aktive formen av vitamin D i blodet. Et optimalt vitamin D-nivå er en av de absolutt beste strategiene for å unngå alle typer infeksjoner, og mangel på vitamin D er mest sannsynlig en sterkt medvirkende årsak til sykdom av sesonginfluensa og mange andre infeksjoner. Det er meget trolig at dette gjelder også coronaviruset. Dette er antakelig den viktigste og billigste forsikringen mot influensa og luftveisinfeksjoner.
 • Selen
  Selenometionin (Se-met) er en av de viktigste naturlige formene av selen. Selen er viktig for normal skjoldbruskkjertelfunksjon, reproduksjon, DNA-produksjon og beskyttelse av kroppen mot infeksjon. Selen er en kraftig antioksidant som bekjemper oksidativt stress og hjelper til med å forsvare kroppen din mot kroniske lidelser, som hjertesykdom og kreft.
 • Vitamin B12
  B12 er et viktig vannløselig vitamin som er involvert i produksjon av røde blodlegemer, hjernens helse og DNA-syntese.
  Mangel kan forårsake alvorlige symptomer, inkludert tretthet, nerveskader, fordøyelsesproblemer og nevrologiske problemer som depresjon og hukommelsestap. Vitamin B12 kosttilskudd kommer vanligvis fra to kilder: cyanokobalamin (den vanligste) eller metylkobalamin.
  I motsetning til cyanokobalamin, som er syntetisk, er metylkobalamin en naturlig forekommende form av vitamin B12, som er den aktive formen for vitamin B12 hos mennesker.
 • Folat
  Folatfinnes vanligvis i et bredt utvalg av matvarer, grønne bladgrønnsaker, spirer, frukt, ølgjær og animalske produkter som melk og meieriprodukter, eggeplomme og lever. Dessverre er folat i matvarer ustabilt og utsatt for oksidasjon; det mister raskt aktivitet under bearbeiding, produksjon og lagring av mat og har et biotilgjengelighetsområde på 25-50%
 • Vitamin C
  Vitamin C (askorbinsyre) er et essensielt vitamin og antioksidant, som bidrar til å beskytte cellene mot oksidativt stress og til å stimulere til normal funksjon i immunsystemet.
  Tar man vitamin C tidlig ved symptomer på influensa og luftveissykdom som feber, frysninger og kroppssmerter, kan dette redusere varigheten av symptomene.
  Mer enn 1400 vitenskapelige forskningsartikler er publisert på effekter av Vitamin C på immunfunksjon.
 • Sink
  Et essensielt mineral og antioksidant, som bidrar til å beskytte cellene mot oksidativt stress og til å stimulere til normal funksjon i immunsystemet.Det har vist effektiv virkning mot flere luftveisvirus, ved å motvirke at de får kontakt med luftveisoverflatene, at de trenger inn i celler og at virus får spre seg i kroppen. Sink i form av en sugetablett innen 24 timer etter symptomdebut kan redusere varigheten og alvorlighetsgraden av en forkjølelse.
  Mer enn 3700 vitenskapelige forskningsartikler er publisert på effekter av sink på immunfunksjon.

Fire ytterligere vitenskapelig støttede bioaktive stoffer for immunstøtte:

 • Wellmune Betaglukan 1,2/1,6
  Wellmune®  er den verdensledende naturlige betaglukan 1,3/1,6 fra gjær som er Klinisk bevist å bidra til å styrke immunforsvaret.
  En vitenskapelig gjennomgang av betaglukanets rolle innen immunhelse har understreket fordelene for grupper av ellers friske individer som har økt risiko for luftveisinfeksjoner. Det er økende bevis for at tilskudd me
 • Bioferrin Laktoferrin
  Laktoferrin (Bioferrin) Laktoferrin er et protein som forekommer naturlig i melk og andre menneskelige sekreter (spytt, tårer, etc.). Dette glykoproteinet har høy jernbindende kapasitet og har flere fordeler innen bl.a. immun- og tarmhelse. Laktoferrin har vist seg å ha antimikrobielle, anti-inflammatoriske og antioksidantegenskaper.
  Proferrin® er direkte produsert av fersk, førsteklasses fransk melk med banebrytende teknologi for å bevare den opprinnelige strukturen til Proferrin®, slik som den finnes i fersk melk. Proferrin® gir dermed garantien for et ikke-denaturert produkt med den høyeste renheten på markedet.

 • ParactinAndrographis Panniculata
  Andrographis paniculata er en av de mest brukte medisinplanter innen tradisjonell kinesisk og ayurvedisk medisin. Det er kjent som «kongen av bitre» på grunn av sin bitre smaksprofil. Andrografolid, en aktiv ingrediens i Andrographis, har vist seg å være ansvarlig for urtens inflammasjonsregulerende virkninger.ParActin® er et patentert ekstrakt av Andrographis paniculata, standardisert til Andrographolid, 14-deoxyandrographolid, og Neoandrographolid. ParActin® er resultatet av 20 års forskning og utvikling. Den kan skryte av mer enn 30 forskningsstudier, inkludert in vitro, in vivo dyremodeller og kliniske studier på mennesker. ParActin® har blitt undersøkt og utviklet for å bidra til sunne NF-kB nivåer og aktivitet i kroppen, som igjen hjelper til med å støtte en sunn og passende inflammatorisk respons. ParActin® kan hjelpe innen følgende tilstandsspesifikke områder:

  • Immunfunksjon
  • Sunn betennelsesrespons
  • Bein- og bruskhelse
  • Flere studier på Paractin som Covid19-hemmer
 • Probiotisk Lactobacillus plantarum tyndallisert
  Lactobacillus plantarum er probiotisk melkesyrebakterie, som ofte finnes i fermentert mat (meieriprodukter, kimchi) og i mage-tarmkanalen og brukes ofte i næringsmiddelindustrien som en  protiotisk startkultur i fermentering.
  Immune Boost inneholder tyndallisert (varmedrept) Lactobacillus plantarum. Blant melkesyrebakteriene er L. plantarum forsket mye på, grunnet dets mangfoldige helseegenskaper som  antioksidant, kreftdempende, betennelsesdempende, anti-fedme og antidiabetisk. Det er mer enn 550 vitenskapelige publikasjoner på lactobacillus plantarum og immunforsvaret.
  Oral bruk av probiotiske kosttilskudd er utbredt, men sikkerhetsprofilen til levende probiotika debatteres fortsatt. For å unngå potensielle risikoer er det økende interesse for ikke-levende  mikroorganismer eller mikrobielle celleekstrakter som brukes som probiotika, hovedsakelig varmedrepte (tyndalliserte) probiotiske bakterier (melkesyrebakterier og bifidobakterier). Varmebehandlede probiotiske celler og rensede nøkkelkomponenter er i stand til å gi gunstige effekter, hovedsakelig immunregulerende effekter, beskytte mot skadelige tarmbakterier og vedlikeholde tarmbarriereintegritet (forebygge lekk tarm). https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6566317/

 

Quantity

10, 30

Fedon er varemerket for en serie matvarer utviklet av  Dr. Fedon Lindberg.

Alle matvarene i Fedon-serien er nøye gjennomtenkt slik at de kan inngå som en del av  et sunt middelhavskosthold. De har færre karbohydrater (sukker og stivelse), mer protein og mer fiber og inneholder plantefett fra oliven, frø, nøtter og hele gryn.

Dr. Fedon Lindbergs arbeid bidrar til et bedre kosthold i Norge. Jo flere sunne produkter på markedet, jo større er muligheten til å bedre befolkningens helsetilstand. I en hektisk hverdag trenger mange raske løsninger og dagens tilbud av reell sunn ”ferdigmat” i handelen er dessverre fortsatt veldig begrenset.

Aktive ingredienser Daglig dose
1kapsel
% av RI*

(referanseinntak)

Wellmune 1,3/1,6 beta glukan fra Saccharomyces cerevisiae 200 mg
Vitamin C (L-askorbinsyre) 100 mg 125 %
Bioferrin (laktoferrin fra storfe-myse, melk) 100 mg
Lactobacillus plantarum (tyndalisert) 50 mg
Paractin (andrographis bladekstrakt, patentert blanding av andrografolider) 30 mg
Sink (sinkglukonat) 10 mg 100 %
Folsyre (Quatrefolic ((6S))-5-Metyltetrahydrofolsyre, glukosamin salt 400 mcg 200 %
Vitamin B12 (metylkobalamin) 100 mcg 4000 %
Vitamin D3 (kolekalsiferol) 50 mcg 1000 %
Selen (selenometionin) 10 mcg 18,2 %

Ingredienser:
Wellmune 1,3/1,6 beta glukan fra Saccharomyces cerevisiae
Vitamin C (L-askorbinsyre)
Bioferrin (laktoferrin fra storfe-myse, melk)
Lactobacillus plantarum (tyndalisert)
Paractin (andrographis bladekstrakt, patentert blanding av andrografolider)
Sink (sinkglukonat)
Folsyre (Quatrefolic ((6S))-5-Metyltetrahydrofolsyre, glukosamin salt
Vitamin B12 (metylkobalamin)
Vitamin D3 (kolekalsiferol)
Selen (selenometionin)

Andre ingredienser:
Fyllmidler/antiklumpemiddel mikrokrystallinsk cellulose
Kapsel: Hydroksypropylmetlcellulose (vegansk)

 

Vitamin C

 1. Garaiova I, Muchová J, Nagyová Z, et al. Probiotics and vitamin C for the prevention of respiratory tract infections in children attending preschool: a randomised controlled pilot study. European journal of clinical nutrition. Mar 2015;69(3):373-9. doi:10.1038/ejcn.2014.174
 2. Sasazuki S, Sasaki S, Tsubono Y, Okubo S, Hayashi M, Tsugane S. Effect of vitamin C on common cold: randomized controlled trial. European journal of clinical nutrition. Jan 2006;60(1):9-17. doi:10.1038/sj.ejcn.1602261
 3. Van Straten M, Josling P. Preventing the common cold with a vitamin C supplement: a double-blind, placebo-controlled survey. Adv Ther. May-Jun 2002;19(3):151-9. doi:10.1007/bf02850271
 4. Constantini NW, Dubnov-Raz G, Eyal BB, Berry EM, Cohen AH, Hemilä H. The effect of vitamin C on upper respiratory infections in adolescent swimmers: a randomized trial. Eur J Pediatr. Jan 2011;170(1):59-63. doi:10.1007/s00431-010-1270-z

Sink

 1. Zinc lozenges reduce the duration of common cold symptoms. Nutrition reviews. Mar 1997;55(3):82-5. doi:10.1111/j.1753-4887.1997.tb01601.x
 2. Wang MX, Win SS, Pang J. Zinc Supplementation Reduces Common Cold Duration among Healthy Adults: A Systematic Review of Randomized Controlled Trials with Micronutrients Supplementation. Am J Trop Med Hyg. Jul 2020;103(1):86-99. doi:10.4269/ajtmh.19-0718