Ingredienser

Bunn: '- -
8 - egg
100 g kokossukker
500 g mandler/hasselnøtter, finmalte
2 ts bakepulver
Fyll: - -
500 g gresk yoghurt, naturell
75 g Erytritol, Sukrin
1 - vaniljestang
deles i to på langs og innholdet skrapes ut med en kniv. - -
3 dl kremfløte
1 pose mandler, skivet
3 kurver jordbær, friske

17. mai-kake med jordbær og blåbær

60 min Middels

Dette er en vakker, lavglykemisk og nydelig kake du kan servere venner og familie med god samvittighet på nasjonaldagen. Hurra!

God fornøyelse!

Slik gjør du:

  1. Bunn:
    Stivpisk eggene og kokossukker til eggedosis og vend inn malte nøtter og bakepulver.

  2. Hell røren i den smurte formen, og stek kaken nederst i ovnen til den er fast og gjennomstekt. Sjekk temperaturen underveis, kaken kan lett bli for mørk på overflaten.

  3. Stekes i ovn ved 160C i ca. 30 minutter i rektangulær form (30 x 20 cm)
    Sjekk med kakepinne om kaken er ferdig.

  4. Fyll og pynt:
    Rens en kurv med jordbær og mos de med en gaffel sammen med 25 g sukrin.

  5. Pisk kremfløten med resterende sukrin og innholdet av vaniljestangen. Vend så inn den greske yoghurten.

  6. Ta av 1/3 av ”kremen” og bland de moste jordbærene inn i resten.

  7. Del kaken i to lag og legg jordbærkremen mellom lagene. Glatt ut krem på toppen og på sidene av kaken. Dekk kantene med skivede mandler.

  8. Toppen av kaken pyntes som det norske flagget med jordbær, blåbær og krem.