Ingredienser
Bunn: '- -
8 - egg
100 g kokossukker
500 g mandler/hasselnøtter, finmalte
2 ts bakepulver
Fyll: - -
500 g gresk yoghurt, naturell
75 g Erytritol, Sukrin
1 - vaniljestang
deles i to på langs og innholdet skrapes ut med en kniv. - -
3 dl kremfløte
1 pose mandler, skivet
3 kurver jordbær, friske
17. mai-kake med jordbær og blåbær
Dette er en vakker, lavglykemisk og nydelig kake du kan servere venner og familie med god samvittighet på nasjonaldagen. Hurra!
God fornøyelse!
Slik gjør du:
-
Bunn:
Stivpisk eggene og kokossukker til eggedosis og vend inn malte nøtter og bakepulver.
-
Hell røren i den smurte formen, og stek kaken nederst i ovnen til den er fast og gjennomstekt. Sjekk temperaturen underveis, kaken kan lett bli for mørk på overflaten.
-
Stekes i ovn ved 160C i ca. 30 minutter i rektangulær form (30 x 20 cm)
Sjekk med kakepinne om kaken er ferdig.
-
Fyll og pynt:
Rens en kurv med jordbær og mos de med en gaffel sammen med 25 g sukrin.
-
Pisk kremfløten med resterende sukrin og innholdet av vaniljestangen. Vend så inn den greske yoghurten.
-
Ta av 1/3 av ”kremen” og bland de moste jordbærene inn i resten.
-
Del kaken i to lag og legg jordbærkremen mellom lagene. Glatt ut krem på toppen og på sidene av kaken. Dekk kantene med skivede mandler.
-
Toppen av kaken pyntes som det norske flagget med jordbær, blåbær og krem.