Ingredienser

700 g auberginer
70 ml olivenolje, ekstra jomfru
1 ½ stk sitron
30 g kapers
10 stk oliven, grønne
3 ss kruspersille
1 ss løk
½ ss hvitløk, finhakket
½ ts salt
- pepper, nykvernet

Auberginesalat med sitron og kapers

25 min Lett

En enkel, men spesiell og velsmakende rett for å skjerpe appetitten. Prøv den!

4 porsjoner

 

Slik gjør du:

  1. Skjær auberginene i terninger, ca 2 cm.

  2. Varm opp olivenolje i en stor panne og stek auberginene på middels varme i ca 10 min. Rør jevnlig og stek til de er møre og gylne.

  3. Legg auberginene på et kjøkkenpapir for å renne av overflødig olje før du krydrer med salt.

  4. Ha så aubergineterningene over i en bolle, tilsett resten av ingrediensene og hell olje og sitron dressing over salaten.