Ingredienser
700 g auberginer
70 ml olivenolje, ekstra jomfru
1 ½ stk sitron
30 g kapers
10 stk oliven, grønne
3 ss kruspersille
1 ss løk
½ ss hvitløk, finhakket
½ ts salt
- pepper, nykvernet
Auberginesalat med sitron og kapers
En enkel, men spesiell og velsmakende rett for å skjerpe appetitten. Prøv den!
4 porsjoner
Slik gjør du:
-
Skjær auberginene i terninger, ca 2 cm.
-
Varm opp olivenolje i en stor panne og stek auberginene på middels varme i ca 10 min. Rør jevnlig og stek til de er møre og gylne.
-
Legg auberginene på et kjøkkenpapir for å renne av overflødig olje før du krydrer med salt.
-
Ha så aubergineterningene over i en bolle, tilsett resten av ingrediensene og hell olje og sitron dressing over salaten.