Ingredienser

2 store modne '- avokado
150 g Cashewnøtter, usaltede
2-3 ts vaniljesukker
Saften av 2 - lime
5-6 ss Fibersirup klar
2 dl mandelmelk
eller kokosmelk - -
- pistasjnøtter, grovt hakket

Avokadois

10 min Lett

Kremet, deilig og sunn avokadois lager du enkelt i en kjøkkenmaskin/blender, men bruk gjerne iskremmaskin hvis du har det. Denne herlige isen inneholder kun kjernesunne ingredienser så spis med god samvittighet.

Avokado er rik på sunne fettsyrer, 20 g totalt og kun 3 g mettet fett. Avokado er særlig rik på en-umettet fett (det fettet vi bør ha absolutt mest av). Denne herlige frukten er også rik på folat(B9) og kalium, samt en god kilde til kostfiber, vitamin E, B6 og kobber. Cashewnøtter er en god kilde til protein og sunne fettsyrer. Nøttene er i tillegg rike på fiber, B6, B1, kalium, magnesium, sink, jern og kobber. Lime er en god kilde til fiber og vitamin C. I oppskriften bruker jeg Fibersirup som du finner her.

4 porsjoner.

Oppskrift fra ernæringsfysiolog Anna Ingwardo

Slik gjør du:

  1. Kjør alle ingrediensene unntatt pistasjnøttene i en blender til det er helt glatt.

  2. Ha avokadokremen over i en plastboks med lokk og frys i ca 3-4 timer. Ta ut isen og rør en gang underveis for god konsistens.

  3. Server med hakkede pistasjnøtter, drypp over fibersirup og pynt med mynteblader.