Ingredienser
1 mellomstort '- blomkålhode
1 halv ts salt
1 halv ts basilikum, tørket
1 halv ts oregano, tørket
1-2(valgfritt) fedd hvitløk, finhakket
1 halv ts paprikapulver
1 halv(revet) dl Parmesan ost, revet
1 halv(revet) dl mozzarellaost
eller kesam - -
1 - egg
+ 1 ekstra eggehvite hvis du bruker et stort blomkålhode - -
Topping alternativer: - -
- tomatsaus
- soltørket tomat paté
- Oliven tapenade
- oliven, sorte
- oliven, skivet
- oliven, økologiske
- Olivenolje, ekstra jomfru m. chili
- Olivenolje, ekstra jomfru m. oregano
Blomkålpizza «superdigg»
Slik gjør du:
-
Plasser en pizza-sten eller stekebrett i ovnen. Forvarm ovnen til 230- 240 C(ovner er forskjellige). Legg bakepapir på en skjærebrett og spray med steke-olje.
-
Vask og tørk godt blomkålhodet(evt hvitløksfedd). Del opp i buketter, kun litt av stilken. Kjør i kjøkkenmaskin i ca. 30 sekunder til det blir pulveriseret. Det skal bli ca. 2- 3 kopper blomkål "snø".
-
Damp blomkål på rist over kokende vann til det er mykt. Ha så blomkålen over på et rent kjøkkenhåndkle og la den avkjøles litt.
-
Når blomkålen er litt avkjølt surrer du massen inn i håndkleet og presser ut så mye væske du klarer. Dette er viktig for å unngå en smuldret pizzabunn!
-
Ha blomkålmassen over i en bolle. Tilsett parmesan, mozzarella, salt, tørket basilikum, tørket oregano og paprikapulver. Tilsett så egg og bland godt, gjerne med hendene.
-
Bruk hendene og form pizzabunnen på det oljete bakepapiret, ikke for tynn eller tykk. Plasser så pizzabunnen på det oppvarmede stekebrettet og stek i ca 8- 11 minutter til gyldenbrun. Viktig å steke lenge nok for at den skal henge godt sammen.
-
Ta pizzabunnen ut av ovnen og pynt med ønsket topping. Sett pizza tilbake i ovnen og stek videre i 5- 7 minutter til osten er smeltet og gylden. La pizzaen hvile i 2 minutter før du serverer.