Ingredienser

1 mellomstort '- blomkålhode
1 halv ts salt
1 halv ts basilikum, tørket
1 halv ts oregano, tørket
1-2(valgfritt) fedd hvitløk, finhakket
1 halv ts paprikapulver
1 halv(revet) dl Parmesan ost, revet
1 halv(revet) dl mozzarellaost
eller kesam - -
1 - egg
+ 1 ekstra eggehvite hvis du bruker et stort blomkålhode - -
Topping alternativer: - -
- tomatsaus
- soltørket tomat paté
- Oliven tapenade
- oliven, sorte
- oliven, skivet
- oliven, økologiske
- Olivenolje, ekstra jomfru m. chili
- Olivenolje, ekstra jomfru m. oregano

Blomkålpizza «superdigg»

45 min Lett

Slik gjør du:

  1. Plasser en pizza-sten eller stekebrett i ovnen. Forvarm ovnen til 230- 240 C(ovner er forskjellige). Legg bakepapir på en skjærebrett og spray med steke-olje.

  2. Vask og tørk godt blomkålhodet(evt hvitløksfedd). Del opp i buketter, kun litt av stilken. Kjør i kjøkkenmaskin i ca. 30 sekunder til det blir pulveriseret. Det skal bli ca. 2- 3 kopper blomkål "snø".

  3. Damp blomkål på rist over kokende vann til det er mykt. Ha så blomkålen over på et rent kjøkkenhåndkle og la den avkjøles litt.

  4. Når blomkålen er litt avkjølt surrer du massen inn i håndkleet og presser ut så mye væske du klarer. Dette er viktig for å unngå en smuldret pizzabunn!

  5. Ha blomkålmassen over i en bolle. Tilsett parmesan, mozzarella, salt, tørket basilikum, tørket oregano og paprikapulver. Tilsett så egg og bland godt, gjerne med hendene.

  6. Bruk hendene og form pizzabunnen på det oljete bakepapiret, ikke for tynn eller tykk. Plasser så pizzabunnen på det oppvarmede stekebrettet og stek i ca 8- 11 minutter til gyldenbrun. Viktig å steke lenge nok for at den skal henge godt sammen.

  7. Ta pizzabunnen ut av ovnen og pynt med ønsket topping. Sett pizza tilbake i ovnen og stek videre i 5- 7 minutter til osten er smeltet og gylden. La pizzaen hvile i 2 minutter før du serverer.