Ingredienser

1 ss smør, klarnet
eller vanlig smør - -
1 ss olivenolje
2 små eller 1 stort - blomkålhode
3 fedd hvitløk, raspet
Saften fra en halv lime
1 bunt bladpersille, hakket
Salt og pepper - -

Blomkålris med bladpersille og lime

25 min Lett

Ønsker du å redusere inntaket av raske karbohydrater? Prøv blomkålris som tilbehør til middagen. Blomkålris smaker fortreffelig og kan fint erstatte både ris og poteter i et måltid. Oppskriften under er enkel, mild og grunnleggende. Om ønskelig kan du tilsette smak fra flere grønnsaker, eller velge andre urter. Gode valg kan være hakket koriander, hakket spinat, finhakket løk, raspet gulrot, raspet ingefær eller finhakket paprika i alle farger.

Blomkålris er lavglykemisk, sunt og kjempegodt!

God middag!

6-8 porsjonert

Oppskrift fra ernæringsfysiolog Anna Ingwardo

Slik gjør du:

  1. Del opp rå blomkål i grove biter og kjør til fin "blomkålris" i kjøkkenmaskin.

  2. Varm opp klaret smør eller smør i en stor og dyp panne. Tilsett blomkålris og raspet hvitløk og rør jevnlig. La det surre i minimum 5-10 min, eller til ønsket konsistens.

  3. Ha blandingen over i en stor serveringsbolle og bland inn limejuice og hakket persille.

  4. Smak til med salt og pepper og server umiddelbart.