Ingredienser
                                                        3-4 ss olivenolje, kaldpresset  
                                                        1  stk fenikkel  
                                                        150 g bulgur  
                                                        3  dl vann  
                                                        eller grønnsakskraft/grønnsaksbuljong - -  
                                                        4 ss bladpersille, hakket  
                                                        3 ss mynte, hakket  
                                                        2 ss gressløk, finhakket  
                                                        Saft fra 1 økologisk - sitron  
                                                        pluss raspet - sitronskall(sest)  
                                                        1 halv  - paprika, gul  
                                                        50 g fetaost  
                                                         - havsalt, kvernet  
                                                         - pepper, nykvernet  
                            						
Braisert fenikkel- og bulgursalat
Dette er en enkel og sunn vegetarisk rett som passer perfekt som tilbehør til fisk, kylling eller kjøtt. Uten feta har du en vegansk rett om du ønsker det. Ved å braisere fenikkel på denne måten fremheves smaken av sødme og smak av anis tones ned. Ønsker du en lettere salat, kan du droppe bulgur og servere fenikkel med en blanding av grønne salatblader, sorte oliven og flere andre fargerike grønnsaker.
God fornøyelse!
2-3 porsjoner
Oppskrift fra ernæringsfysiolog Anna Ingwardo
Slik gjør du:
-  Varm opp 2-3 ss olivenolje til lav/middles varme i en stor panne. Legg strimlet fenikkel i pannen og la det surre i ca 20-30 min til den er myk og lett karamelisert, rør regelmessig. 
-  Sett pannen til side og la det avkjøles. 
-  Legg bulgur i en stor bolle. Hell over kokende vann eller grønnsakskraft så det dekker helt og la det stå i minst 20 min. 
-  Ha fenikkel, urter, paprika, sitonsaft/sest, 1 ss olivenolje, salt og pepper i bollen med bulgur og bland godt. 
-  Smuldre over feta og server.