Ingredienser

100 g scampi, rå
1 stor - mozzarellaost
1 stor - tomat, hakket
1 ss olivenolje, økologisk
1 halv ss balsamico eddik
Litt - basilikum, frisk finhakket
Litt - pepper, nykvernet

«Caprese» Tomat og mozzarellasalat med scampi

15 min Lett

Deilig, lett og full av smak fra middelhavet! Passer til både lunsj og middag.

Scampi kan severes både varm og kald.

Tips: Kjøp rå scampi og la surre i 2-3 minutter på middels til lav varme i pannen med litt olivenolje. Ta scampien av varmen så fort den har blitt rosa! Steker den for lenge blir den trå i konsistensen.

Oppskrift fra ernæringsfysiolog Anna Ingwardo

Slik gjør du:

  1. Del mozzarella og tomat i fine skiver og dander lagvis.

  2. Dander scampi rundt salaten.

  3. Drypp over olje og eddik og pynt med frisk basilikum og nykvernet pepper.