Ingredienser
1 ½ dl gresk yoghurt, naturell
½ dl vann
2 ss sitronsaft, friskpresset
1 ss olivenolje, ekstra jomfru
½ ts paprikapulver
¼ ts salt, natriumredusert
500 g kikerter, ferdig kokte
2 kløfter hvitløk, finhakket
2 ss koriander, fersk
½ ts spisskummen, malt
Dipp av kikerter med sitronsmak
Denne dippen er nydelig på et bord med mése/småretter eller som tilbehør til både kjøtt, fisk og skalldyr.
Fedons tips!
Bønner og kikerter legges i bløt natten over før de kokes (husk å kaste vannet). Det er smart å koke en større porsjon når du først er i gang. Belgfruktene holder seg i kjøleskap i mange dager og opptil 6 måneder i fryseren.
Linser trenger ikke legges i bløt og kan kokes akkurat som poteter og pasta, det tar 25-35 minutter avhengig av type. Røde linser likner til forveksling på poteter i smak og kan være en god start hvis du aldri har spist belgfrukter.
Slik gjør du:
-
Kikertene skal bløtlegges over natten, kast vannet. Kokes i ca 40 min. Drener og avkjøl.
-
Bland alle ingrediensene unntatt koriander eller persille i en food prosessor, kjør til glatt.
-
Hell kikertblandingen over i en bolle. Rør inn korriander eller persille og server.