Ingredienser

2 ss smør
400 g karbonadedeig
1 stor - løk, hakket
2 fedd hvitløk, presset
2 - chili, grønn
2 røde - paprika
1 glass tomatsaus
2 ss tomatpure
2 ss olivenolje, ekstra jomfru
3 dl vann
- havsalt
- pepper, nykvernet
150-200 g bønner, hvite
1 pose Fedon fusilli

Fedon Fusilli à la mexicana

30 min Lett

I og med at Fedon Fusilli «smartkarbo»-pasta inneholder 66 % færre karbohydrater enn vanlig pasta, er også den glykemiske belastningen, GB (blodsukkerbelastningen), tilsvarende redusert. Dermed har Fedon Fusilli lavere blodsukkerbelastning eller GB(Hva er GI/GB?) som bønner, linser og kikerter og er et definitivt bedre valg enn tilsvarende mengde poteter eller ris. IKke bare det: Fedon Fusilli har 252% mer protein enn vanlig pasta, 714% mer fiber og 35% færre , mens den smaker akkurat som vanlig italiensk pasta. Den er også MYE sunnere enn fullkornpasta og egner seg også for personer med diabetes og/eller overvekt. Ikke minst er den ypperlig for barn som elsker pasta med tomatsaus. Her vil Fedon Fusilli fungere som «kjøtt» med sitt høye proteinnhold og bidra med masse gunstig kostfiber.

Nå kan du dermed nyte velsmakende pasta oftere!

Denne retten inneholder herlige greske hvite bønner. Er du ikke vant med bønner eller andre belgfrukter i kosten din kan du lese om tilberedning av belgfrukter her. Du kan selvsagt bruke en boks med bønner i tomatsaus men hjemmelagede smaker utrolig mye bedre, og det er lett som bare det!

4 porsjoner

For flere deilige pastaoppskrifter se Fedon sin bok: Fedon Lindberg Sunne pastaretter

Slik gjør du:

  1. Bønnene bløtlegges over natten, kast vannet og kok i ca 1 time. Tips: Lag en stor porsjon og frys ned i porsjonspakker til senere.

  2. Smelt smøret i en panne og ha i karbonadedeigen, rør litt hele tiden slik at deigen løser seg opp og blir grynet. La den få litt brunfarge. Tilsett finhakket løk, hvitløk, chili og paprika og fres det hele i noen minutter.

  3. Tilsett tomatsaus med basilikum(eller annen smak), tomatpuré og vann, og la det hele surre i ca. 5-10 minutter. Smak til med salt og pepper. Rør inn olivenolje rett før servering.

  4. Kok pastaen i rikelig med saltet vann til al dente, ca 3-4 minutter. Sil av vannet å ha pastaen i kjøttsausen sammen med bønnene. Gi det hele et oppkok og server med en gang. Pynt gjerne med litt friske urter.