Ingredienser

1 pose Fedon Müsli
100 g mandler
2 ss speltmel, fint sammalt
1 ss fiberhusk
1 ½ ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
2 ts kanel
1 klype salt
180 g kokossukker
150 g smør
2 ss kokosolje
Ca 2 ss sitronsaft, friskpresset
1 ss ingefær, revet
Ca 80 g rosiner
2 stk egg

Fedon Müsli cookies

60 min Lett

Supergode, sunne cookies!

Slik gjør du:

  1. Ha müslien og mandlene i en kjøkkenmaskin, og kjør i ca. 15 sekunder til det er grovt kuttet opp. Bland så inn spelt, fiberhusk, bakepulver, vaniljesukker, kanel og salt.

  2. Smelt smør og kokossukker til helt oppløst, ta kjelen vekk fra platen og rør inn kokosolje, sitron og ingefær.

  3. Bland det tørre med det våte og tilsett rosiner.

  4. Pisk eggene til eggedosis og tilsett blandingen til slutt. Bland godt.

  5. Lag ca 40-45 cookies ved hjelp av en stor teskje. Legg dem på et stekebrett dekket med bakepapir.

  6. Stek på 180 g i ca 15 min.

  7. La kakene avkjøles på stekebrettet og sett deretter brettet i kjøleskap til kakene er blitt stive. Oppbevar kakene i en tett boks i kjøleskap.

    Oppskrift fra ernæringsfysiolog Anna Ingwardo