Ingredienser
1 pose Fedon Müsli
100 g mandler
2 ss speltmel, fint sammalt
1 ss fiberhusk
1 ½ ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
2 ts kanel
1 klype salt
180 g kokossukker
150 g smør
2 ss kokosolje
Ca 2 ss sitronsaft, friskpresset
1 ss ingefær, revet
Ca 80 g rosiner
2 stk egg
Fedon Müsli cookies
Supergode, sunne cookies!
Slik gjør du:
-
Ha müslien og mandlene i en kjøkkenmaskin, og kjør i ca. 15 sekunder til det er grovt kuttet opp. Bland så inn spelt, fiberhusk, bakepulver, vaniljesukker, kanel og salt.
-
Smelt smør og kokossukker til helt oppløst, ta kjelen vekk fra platen og rør inn kokosolje, sitron og ingefær.
-
Bland det tørre med det våte og tilsett rosiner.
-
Pisk eggene til eggedosis og tilsett blandingen til slutt. Bland godt.
-
Lag ca 40-45 cookies ved hjelp av en stor teskje. Legg dem på et stekebrett dekket med bakepapir.
-
Stek på 180 g i ca 15 min.
-
La kakene avkjøles på stekebrettet og sett deretter brettet i kjøleskap til kakene er blitt stive. Oppbevar kakene i en tett boks i kjøleskap.
Oppskrift fra ernæringsfysiolog Anna Ingwardo