Ingredienser
1 pose Fedon Müsli
4 dl sammalt spelt
1 dl havregryn
1/2 pose tørrgjær
1 ss fiberhusk
2 ts salt
2 ss olivenolje, ekstra jomfru
6 dl vann
Fedon Müsli Smartkarbo-brød
Dette er et sunt, saftig og smakfullt brød som du enkelt kan lage selv.
Et brød gir ca. 21 skiver
Oppskrift fra ernæringsfysiolog Anna Ingwardo
Slik gjør du:
-
Kjør Fedon Müsli og havregryn i kjøkkenmaskin til grovt mel (ca. 10 sek).
-
Ha blandingen over i en bakebolle sammen med spelt, fiberhusk, tørrgjær og salt. Bland det tørre sammen med lunkent vann og olje.
-
Kna med hånden eller i kjøkkenmaskin i 4-5 minutter. Det skal være en litt klisset deig, ikke for fast.
-
Hell deigen over i en smurt brødform (ca. 24 x 11 cm). Snitt 3-4 snitt med skarp kniv på skrått over brødet. Dekk til med plastfolie og la brødet heve på et lunt sted i ca. 45 min.
-
Stek brødet på 220 C i ca. 45 min.