Ingredienser

300(1 1/2 pose) g Fedon fusilli
1 ts salt
Ca 200(et lite hode) g brokkoli
1/2 dl olivenolje, ekstra jomfru
1 - løk, hakket
2 1/2 ss maisenna
5 1/2 dl lettmelk
20 g kyllingfond
eller 1 terning kyllingbuljong - -
1/2 ts muskat
100 g spinat, frisk, hakket
- havsalt
- pepper, nykvernet
200 g gulost
40 g Parmesan ost, revet

Grateng med pasta, ost og brokkoli

60 min Lett

Prøv denne deilige gratengen! «Mac & cheese» á la Fedon. Dette er en næringsrik og lavglykemisk variant av en rett som ellers har en lav næringprofil og et høyt innhold av karbohydrater.

4-5 porsjoner

Slik gjør du:

  1. Sett ovnen på 200 C.

  2. Kok opp vann i en mellomstor kjele med 1 ts salt, tilsett Fedon Fusilli og la det koke i 5-6 minutter. Drener og behold alt kokevannet.

  3. Ha brokkolibukettene i pastavannet og kok i 4 minutter. Drener og skyll bukettene under kaldt vann. Sett til side og dekk de med kjøkkenpapir.

  4. Varm opp olivenoljen i en stor gryte, tilsett løk og la det surre på middels varme i ca 8-10 min.

  5. Tilsett 5 dl av melken, kyllingfond(eller buljong) og muskat. Pisk så sammen maisenna med resten av melken. Hell blandingen langsomt inn i den store kjelen med melk mens du pisker hele tiden. La det småkoke i ca 2-3 minutter til det tykner. Rør innimellom.

  6. Tilsett spinat og halvparten av osten. Rør jevn til spinaten faller sammen og osten smelter. Tilsett Fusilli og brokkoli, salt og pepper. Bland godt.

  7. Hell så blandingen over i en ildfast form(ca 1,5 liter). Bland resten av osten med parmesan og dryss over Fusilliblandingen.

  8. Sett formen i ovnen og stek i ca 20-25 minutter til osten blir gyllen og sausen bobler. La formen hvile i minimum 5 minutter. Server med en frisk grønn salat.