Fedon.no - logo
hd videos redtube

Greske honningmakroner «Melomakarona»

45 min
Middels

KATEGORI: Dessert, Smårett, Bakst, Søtt, Uten gluten, Uten melk, Uten egg

25-30 Makroner

Deilige tradisjonelle Greske kaker.

Tips:

Mandler- Finmal mandlene i kjøkkenmaskin, eller kjøp mandelmel på helsekost og velassorterte dagligvareforretninger.

Valnøtter- Du kjører valnøttkjerner i kjøkkenmaskin på «pulse» funksjonen, slik at du stopper når du får en konsistens som ligner semulegryn, men ikke mer, fordi ellers risikerer du at du får vanlnøttsmør i stedet.

Dette trenger du:

  • 5 dl mandelmel
  • 1 dl valnøttmel
  • 1 hel appelsinskall, økologisk
  • 1 ts nellik
  • 2 ts kanel
  • 1 halv ts natron
  • 3 ss olivenolje, ekstra jomfru
  • 2 ss honning
  • 1 og en halv dl appelsinjuice, ferskpresset
  • 2 ss cognac
  • Honningsirup - -
  • 4 ss honning
  • 4 ss vann
  • 1 halv appelsinskall, økologisk
  • 1 - kanelstang

Slik gjør du:

  • 1Vi blander de tørre ingrediensene i en bolle og tilsetter gradvis væskene og rører VELDIG FORSIKTIG, til det blir en ganske fast deig. Du må bruke all oljen, men hvis du ser at deigen begynner å bli løs, må du bruke mindre juice. Men jeg har laget oppskriften flere ganger og det skal være bra med mengdene.
  • 2Vi former små ovale deigemner ca. 4-5 cm lange og 3 cm brede på det bredeste. Sett ovnen på180C og stek i omtrent 20 minutter. La kakene kjøle av.
  • 3Når de er avkjølt, tilbereder vi sirupen. Alle ingredienser kommer opp i en liten kjele og kokes opp. Tas av varmen når sirupen har kokt i 2 minutter etter at den har nådd kokepunktet. Så dyppes de avkjølte melomakarona i het sirup, ca. 5 sekunder hver side og tas opp og legges over på et fat. Alternativt kan du dyppe varme kaker i avkjølt sirup som du har laget i forveien, slik sparer du også tid…
  • 4Når vi er ferdig med prosessen og hvis det er noe sirup igjen, drypper vi over kakene. Tradisjonelt drysser man grovhakkede valnøtter blandet med kanel over dem.