Ingredienser
1¼ dl plomme
1¼ dl aprikos
1¼ dl fersken
2 ss peppermynte, finkuttet
2 ss rødløk, finhakket
1 ss chili, rød- finhakket
1 ts sitronskall(sest)
3 ss sitronsaft, friskpresset
1 ss honning
¼ ts salt, natriumredusert
1 knivsodd pepper, rød
12 stk moreller, uten stein
1 stk vårløk, skivet
2 ss olivenolje, kaldpresset
2 ts sitronsaft, friskpresset
¼ ts salt
1 kløfter hvitløk, finhakket
1 kg kjempereker
6 båter sitron
- mynte, frisk
Grillet rekespyd med sommerlig fruktsalsa
Frisk frukt og saftige grillede kjempereker gir denne retten en smak av selve sommeren!
6 porsjoner
Slik gjør du:
-
SALSA:
Bland de første 13 ingrediensene i en middels stor bolle og rør sammen. Dekk til og sett i kjøleskap 1 time.
Start grillen. -
REKER:
Ha olje, sitronsaft, salt, hvitløk og reker i en stor bolle, og ror godt sammen.
Træ fire reker på hvert spyd (30 cm), i alt seks. Legg spydene på grillrist smurt med formspray, og grill 3 minutter på hver side eller til rekene er ferdigstekt.
Server med salsa og sitron- eller limebåter. Pynt med peppermynteblader om ønskelig.