Ingredienser

600-700 g Kylling lårfilet
1/2 ts løkpulver
1/2 ts Hvitløkspulver
1 klype salt
1/2 ts pepper, nykvernet
2 ss olivenolje
1 stk sitron
1 ss smør, klarnet
5 stk champinioner
2 fedd hvitløk, finhakket
1 ss bladpersille, hakket
1/2 ts timian, tørket
1/2 ts rosmarin, tørket
2-3 dl kremfløte
1 dl Parmesan ost, revet

Himmelsk kyllingmiddag!

Denne kan varmt anbefales. Rett og slett en nydelig og smakfull kyllingrett.
Enkel og rask tilberedning. Server gjerne med en frisk salat, eller ovnsbakte rotgrønnsaker.

Oppskriften er for 4 personer.

Slik gjør du:

  1. Sett stekeovnen på 190 grader

  2. Kyllingen:
    Krydre kyllingen med salt, pepper, løk- og hvitløkspulver

  3. Bryn kyllingen i olivenolje (ikke for sterk varme), og tilsett sitron i båter. Stek så videre i ovnen i ca 15 minutter

  4. Flytt kyllingen over på et fat, og dekk med folie slik at den holder seg varm

  5. Klem sitronsaften ut av de stekte båtene i samme pannen som har vært i ovnen, og tilsett smør/klarnet smør og sett på varme.
    Så snart du har oppnådd temperatur tilsetter du skivede champignoner, som stekes gylne

  6. Tilsett hvitløk, timian og rosmarin og fres godt sammen

  7. Tilsett fløte og la koke opp. La putre i noen minutter til sausen tykner

  8. Rør inn parmesan slik at den smelter

  9. Legg kylling lårfiletene opp i panne, dryss hakket persille på toppen og server