Ingredienser

1 raus potte basilikum
3 ss pinjekjerner
1-2 fedd hvitløk
1-1,5 dl olivenolje, ekstra jomfru
50 g parmesan
1 klype salt
1/4 ts pepper, nykvernet
1 skvis sitron

Himmelsk pesto!

Det er lite som slår en skikkelig god hjemmelaget pesto.  En utrolig anvendelig italiener som lages på noen få minutter, og hever utallige retter til nye høyder.
Salater, pizza, pastaretter…..her er det bare fantasien som setter grenser. Lag en stor porsjon, og sett i kjøleskapet.

Slik gjør du:

  1. Rist pinjekjernene i pannen til de er lett gylne.

  2. Klipp av basilikum blader med stilkene, og legg i blenderglasset sammen med hvitløk og pinjekjernene.

  3. Del parmesanen i mindre biter og tilsett.

  4. Start blenderen og tilsett olje til du har oppnådd ønsket konsistens.

  5. Smak til med salt, pepper og en liten kvis sitron.

  6. Hell pestoen i et glass med lokk og oppbevar i kjøleskapet. Denne holder seg minst en uke.