Ingredienser
100 g havregryn
100 g gresskarkjerner
100 g solsikkekjerner
100 g linfrø
50 g chiafrø
100 g kokosmasse
100 g valnøtter
100 g cashewnøtter
2 klyper havsalt
2 ss Fibersirup Gold
50 g blåbær, tørket
valgfritt - -
Hjemmelaget, proteinrik granola
Granola er lett å lage selv og blir alltid veldig mye bedre enn de du får kjøpt i butikken. Sammen med syrnet melk, yoghurt og friske bær, har du en deilig og sunn start på dagen.
Oppskrift fra ernæringsfysiolog Anna Ingwardo
Slik gjør du:
-
Forvarm ovnen til 150 grader.
-
Grovhakk nøttene. Bland så alle ingrediensene untatt blåbærene godt i en bolle.
-
Kle et stekebrett med bakepapir og spre blandingen utover i et jevnt lag.
-
Stek i 40-50 minutter eller til granola er sprø og gylden. Rør litt rundt i blandingen hvert 15 minutt.
-
La granola avkjøles helt før du eventuelt tilsetter tørket blåbær. Ha deretter blandingen over i et stort tett glass, f. eks et Norgesglass.
-
Spis granola med syrnet melk eller naturell gresk yoghurt og litt friske bær.