Fedon.no - logo

Hjemmelaget, proteinrik granola

60 min
Lett

KATEGORI: Snacks og mellommåltid, Smårett, Kvelds, Frokost, Vegetar, Uten egg, Uten melk, Uten gluten, Fiberrik, Lavglykemisk

Granola er lett å lage selv og blir alltid veldig mye bedre enn de du får kjøpt i butikken. Sammen med syrnet melk, yoghurt og friske bær, har du en deilig og sunn start på dagen.

Dette trenger du:

  • 100 g havregryn
  • 100 g gresskarkjerner
  • 100 g solsikkekjerner
  • 100 g linfrø
  • 50 g chiafrø
  • 100 g kokosmasse
  • 100 g valnøtter
  • 100 g cashewnøtter
  • 2 klyper havsalt
  • 2 ss Fibersirup Gold
  • 50 g blåbær, tørket
  • valgfritt - -

Slik gjør du:

  • 1 Forvarm ovnen til 150 grader.
  • 2 Grovhakk nøttene. Bland så alle ingrediensene untatt blåbærene godt i en bolle.
  • 3Kle et stekebrett med bakepapir og spre blandingen utover i et jevnt lag.
  • 4Stek i 40-50 minutter eller til granola er sprø og gylden. Rør litt rundt i blandingen hvert 15 minutt.
  • 5La granola avkjøles helt før du eventuelt tilsetter tørket blåbær. Ha deretter blandingen over i et stort tett glass, f. eks et Norgesglass.
  • 6Spis granola med syrnet melk eller naturell gresk yoghurt og litt friske bær.

Granola er holdbar i ca 1 måned.
Anna Ingwardo, ernæringsfysiolog for Dr Lindbergs klinikk