Ingredienser

100 g havregryn
100 g gresskarkjerner
100 g solsikkekjerner
100 g linfrø
50 g chiafrø
100 g kokosmasse
100 g valnøtter
100 g cashewnøtter
2 klyper havsalt
2 ss Fibersirup Gold
50 g blåbær, tørket
valgfritt - -

Hjemmelaget, proteinrik granola

60 min Lett

Granola er lett å lage selv og blir alltid veldig mye bedre enn de du får kjøpt i butikken. Sammen med syrnet melk, yoghurt og friske bær, har du en deilig og sunn start på dagen.

Oppskrift fra ernæringsfysiolog Anna Ingwardo

Slik gjør du:

  1. Forvarm ovnen til 150 grader.

  2. Grovhakk nøttene. Bland så alle ingrediensene untatt blåbærene godt i en bolle.

  3. Kle et stekebrett med bakepapir og spre blandingen utover i et jevnt lag.

  4. Stek i 40-50 minutter eller til granola er sprø og gylden. Rør litt rundt i blandingen hvert 15 minutt.

  5. La granola avkjøles helt før du eventuelt tilsetter tørket blåbær. Ha deretter blandingen over i et stort tett glass, f. eks et Norgesglass.

  6. Spis granola med syrnet melk eller naturell gresk yoghurt og litt friske bær.