Fedon.no - logo
hd videos redtube

Hjemmelaget salsa

15 min
Lett

KATEGORI: Forrett, Snacks og mellommåltid, Vegetar, Tilbehør, Lavglykemisk, Fiberrik, Uten gluten, Uten melk, Uten egg, Uten nøtter

Det er ingen grunn til å kjøpe ferdiglaget salsa i butikken når du enkelt kan lage det selv, og som i tillegg er helt fritt for tilsetningstoffer. Mye sunnere og kjempegodt!

Visste du at rød paprika har tre ganger så mye vitamin C som en appelsin? Den er også full av vitamin A i form av betakaroten, samt kostfiber og vitamin B6. Grønn paprika er svært kalorifattig, men rik på både kostfiber og vitamin C, vitamin B6 og folat(B9). Rødløk er rik på kostfiber(inulin). De ytre lagene er rike på quercetin, et viktig plantestoff som sammen med isotiocyanater gir rødløken smak. Cherrytomater inneholder plantestoffet lykopen(antioksidant) – jo mer rødfarge, desto mer lykopen. Den er kalorifattig, men rik på kostfiber, vitamin C og kalium.

Disse grønnsakene sammen med urter, hvitløk og olivenolje er en smaksbombe av naturlig ubehandlet næring, som passer utmerket til fredagskosen! Ønsker du en «hottere» salsa kan du tilsette litt hakket chili.

God fornøyelse!

Ca 4 porsjoner

Dette trenger du:

  • 1/2 - paprika, rød finhakket
  • 1/2 - paprika, grønn, finhakket
  • 1/4 - rødløk, finhakket
  • 1 ss basilikum, frisk finhakket
  • 1 ss timian, frisk
  • 1-2 fedd hvitløk, finhakket
  • 4-5 - cherrytomater, delt
  • - havsalt, kvernet
  • - pepper, nykvernet
  • 2 ss olivenolje, økologisk

Slik gjør du:

  • 1Bland sammen finhakket rød og grønn paprika og løk i en skål.
  • 2Bland finhakkede tomater, urter, hvitløk, salt og pepper i en skål og knus det godt med baksiden av en skje, eller bruk en mort hvis du har det.
  • 3Bland tomatsausen sammen med paprika og løk og tilsett olivenolje, bland godt.
  • 4Server sammen med sunn «crisps», og gjerne sammen med andre dipper som naturell Kesam og avokadopuré.

    Avokadopuré: 1 avokado, 1 ss sitronsaft, 1 ss olivenolje, salt/pepper. Mos alle ingredienser grovt med gaffel eller finere i en blender.

Anna Ingwardo, ernæringsfysiolog ved Fedon Helse