Ingredienser

1 middels stor '- løk, hakket
Ca. 2 ss ingefær, revet
7-8 fedd hvitløk, finhakket
7-8 dl kyllingkraft
eller grønnsakskraft - -
2 middels store - gulrøtter, skrelt og delt i små terninger
1/4 - kålrot, skrelt og delt i terninger
1 - chili, rød- finhakket
2-3 ss olivenolje, ekstra jomfru
1 bunt bladpersille, hakket
- havsalt
- pepper, nykvernet

«Hot» Ingefær- og hvitløksuppe

30 min Lett

Styrkende varme drikker og supper er alltid en god ide når formen er laber, og oppskriften presentert under har ingredienser som nettopp har blitt benyttet for å bekjempe influensa, forkjølelse, overflødig slim og bihulebetennelse i uminnelige tider. Suppen er «hot» og smakfull, og jeg kan love at du vil fornemme helse i hver munnfull du svelger.

Studier har vist at hvitløk og ingefær har antibakterielle- antivirale og soppdrepende egenskaper i tillegg til å være potente antioksidanter, og vår historie forteller oss hvordan de er blitt brukt til å kurere forkjølelse, feber, fordøyelsesplager, kvalme og oppkast mm.

Denne herlige suppen vil altså bidra med å styrke ditt immunforsvar samt lindre ubehagelige symptomer.

Vel bekomme!

4 porsjoner

Oppskrift fra ernæringsfysiolog Anna Ingwardo

Slik gjør du:

  1. Varm opp oljen i en stor gryte og tilsett finhakket løk, hvitløk og ingefær. La det surre på lav varme i ca. 10 minutter.

  2. Bland så inn biter av gulrot- og kålrot. La surre i 2-3 minutter.

  3. Tilsett kraften og kok opp. La det småkoke til alle ingrediensene er myknet, ca. 15 minutter.

  4. Tilsett så hakket chili og la det småkoke i 5 minutter til.

  5. Bruk en stavmikser og kjør suppen til helt glatt.

  6. Tilsett hakket persille og smak til med salt og pepper.

    For en rundere suppe kan du tilsette litt melk(kokosmelk, kumelk eller soyamelk)