Ingredienser

250 g hvetemel
250 g sammalt hvete, grovt
35 g Glukofix
1 ts salt
2 ss olje
1 pakke gjær
4 dl Lunkent vann

Kjapt og enkelt grovbrød med Glukofix!

60 min Lett

Denne oppskriften har vi lånt fra Møllerens oppskriftsarkiver, og tilsatt Glukofix slik at brødet mer en 50 % lavere glykemisk belastning enn den opprinnelige oppskriften.

Gang gjerne opp mengdene for å få flere brød som du kan fryse.

 

Glukofix påvirker verken smak, farge eller konsistens på det ferdige resultatet.

(Se opprinnelig oppskrift på molleren.no)

Dette er Glukofix

Slik gjør du:

  1. Sett ovnen på 50°C

  2. Rør gjæren ut i godt lunket vann og tilsett resten av ingrediensene. Rør til alt er godt blandet, evt. elt i kjøkkenmaskin.

  3. Hell røren i en smurt brødform på 1,5 l og sett formen i ovnen til heving på 50°C i 25 min

  4. Etter 25 min øker du temperaturen til 250°C mens brødet blir stående i ovnen. Stek videre i ca. 30 min eller til brødet er gyllent og gjennomstekt (avhengig av ovn)