Ingredienser

450 g asparges, frisk
1 stor - purreløk, finhakket
1 liter kyllingkraft
2 - laurbærblad
1 ss smør
1 ss olivenolje, ekstra jomfru
1/2 dl ris, hvit
1 ts havsalt
- Pepper, hvit, nykvernet

Kremet aspargessuppe med gressløk

60 min Middels

Asparges – supergrønnsak – full av sunnhet og smak!

Asparges er en god kilde til antioksidanter som inkluderer betakaroten, glutation og quercetin. Asparges er også en god kilde til vitamin K, B-vitaminet folat, samt mineralene selen og mangan.

Asparges er rik på inulin(prebiotika/kostfiber) som vi også finnes i bla jordskokker og sikorirot. Inulin, som andre prebiotika gir mat til gunstige tarmbakterier – og bidrar dermed med å nære bakteriemangfoldet i tarmen positivt.

Til denne deilige kremede suppen bruker vi absolutt alt av den grønne aspargesen. Det du trenger er en blender eller en god stavmikser.

3-4 porsjoner

Oppskrift fra ernæringsfysiolog Anna Ingwardo

Slik gjør du:

  1. Skjær av endene av aspargesene og legg til side. Del resten av aspargesene i biter, ca 2 cm.

  2. Skjær den hvite og lys grønne delen av purren i tynne skiver. Spar de mørke grønne blader og rotspissen.

  3. Ha kraften i en mellomstor kjele/jerngryte. Kok opp å la småkoke over middels varme. Tilsett aspargesendene, de grønne purrebladene, roten og laurbærblad. La det småkoke i ca 25 minutter.

  4. Smelt smør i en stor kjele eller jerngryte og tilsett olivenolje. Rør inn finsnittet purre og ris. Dryss med salt, dekk til og la det svette ca 3 minutter.

  5. Sil kraften og hell væsken i kjelen/jerngryten. Rør inn aspargesbitene og la det småkoke over middels varme i 20 minutter eller til asparges og ris er mørt.

  6. Slå av varmen og rør inn fløten. Bruk blender eller stavmikser og kjør til du får en helt glatt suppe.

  7. Smak til med salt og serverer varm med klippet gressløk.