Ingredienser

1 '- blomkålhode
2 stk gulrot, strimlet
2 fedd hvitløk, finhakket
1 - løk
2 stk sellerirot
3 ss olivenolje, ekstra jomfru
2 ts smør
12 dl kyllingkraft
1 dl helmelk
1 - laurbærblad
Salt/kverner pepper - -
Sprøstekt - bacon
- persille, finhakket
- grønnsak strimler

Kremet blomkålsuppe med strimlet gulrot og sprøstekt bacon.

30 min Lett

Hva smaker vel bedre enn en deilig kremet suppe toppet med herlig sprøstekt bacon! Denne blomkålsuppen er en super forrett, og perfekt som kveldskos hjemme eller på hytta.

4 porsjoner

Oppskrift fra ernæringsfysiolog Anna Ingwardo

Slik gjør du:

  1. Vask og rens grønnsakene. Finhakk hvitløk og kutt løk og sellerirot i terninger. Grovhakk blomkålen.

  2. Strimle gulrøttene med grønnsak strimler.

  3. Varm opp olje og smør i en kjele eller jerngryte på middels varme. Stek hvitløk, løk og selleri på middels varme under omrøring i 3-4 minutter til de har så vidt har blitt møre.

  4. Tilsett kyllingkraft, melk, blomkål og laurbærblad. Kok opp, skru ned varmen og la det småkoke i ca 15 min til blomkålen er mør. Smak til med salt og pepper.

  5. Fjern laurbærbladet og kjør suppen glatt med en stavmikser til du har ønsket konsistens. Tilsett gulrotstrimler og kok opp.

  6. Mens suppen småkoker sprøsteker du bacon i stekepanne, la fettet renne av på kjøkkenpapir og grovhakk. Anrett suppen i 4 boller toppet med bacon og grovhakket persille.