Ingredienser

1 mellomstort '- blomkålhode
1/2 ts havsalt
2 (gjerne økologiske) - egg
0,7 dl mandelmel
Litt - pepper, nykvernet
1 Bøffel - mozzarellaost
1/4 - paprika, rød
1/4 - paprika, grønn
1 bunt basilikum, frisk finhakket

Krispi og glutenfri blomkål-sandwich

50 min Lett

Blomkålbrød er kjempegodt og fungerer perfekt som sandwich med diverse pålegg. Ost og skinke, eller vegetar med avokado, ruccola og spirer, eller med bøffel mozzarella, paprika og urter som presentert her. Prøv da vel! Supergodt, lavkarbo, glutenfritt og superenkelt!

Oppskrift fra ernæringsfysiolog Anna Ingwardo

Slik gjør du:

  1. Varm opp ovene til 200 C. Kle så et stekebrett med bakepapir(gjerne ubleket).

  2. Fjern stilken og del blomkålen i 4 deler. Bruk en kjøkkenmaskin og kjør blomkålen til fine smuler.

  3. Bland sammen blomkål og salt i en kjøkkenbolle og la det stå i ca 20 min, eller til det har sluppet væske.

  4. Bruk et rent kjøkkenhåndkle og klem ut oveflødig vann. Bland så blomkålmassen med egg, mandelmel og pepper, bland godt.

  5. Legg blandingen i 4 deler på bakepapiret. Form til firkanter, ca 1/2-1 cm tykk. Stek i 25 minutter, og avkjøl i romtemperatur i ca 5-10 minutter.

  6. Del Bøffel mozzarella i skiver og skjær paprika i ringer. Legg to blomkålskiver med toppen ned på hver sin asjett. Dander mozzarella, paprika og basilikum på skivene. Topp de med en ny blomkålskive med toppen opp. Varm sandwichene i ovnen slik at osten smelter før du severer.