Ingredienser

2 ss soyasaus
2 ss sherry, tørr
eller - hvitvin, tørr
3 ts sesamolje, asiatisk
2 ts Erytritol, Sukrin
600 g kyllingfilet, skåret i biter
3 ss olivenolje, ekstra jomfru
4 stk vårløk, skivet
1 liten - chili, rød- finhakket
500 g spinatblader
1 halv dl peanøtter, ristede og salte
- havsalt
- pepper, nykvernet

Kylling og grønnsakwok med peanøtter

45 min Lett

En herlig rett.. Balansert, næringsrik, lavglykemisk og full av gode smaker! Denne retten er en god kilde til vitamin C, vitamin B6, folat og mangan, og en meget god kilde til protein, vitamin A, vitamin K og niacin(vitamin B3).

4 porsjoner

Næringsinnhold per porsjon: GB 3, Protein 38 g, Karbohydrat 10 g, Fett 20 g(hvorav mettet 3 g), Fiber 4 g

 

Slik gjør du:

  1. Pisk sammen 1 ss. soyasaus, 1 ss. sherry (kan sløyfes), 1 ts. rapsolje og 1 ts. søtning i en middels stor bolle. Ha i kyllingen(skivet) og mariner 20-30 min.

  2. Pisk sammen resterende 1 ss. soyasaus, 1 ss. sherry, 2 ts. rapsolje og 1 ts. fruktose i en liten bolle og sett til side.

  3. Varm 2 ss. olivenolje i en stekepanne eller wok over middels varme. Ha i chili og hvite deler av vårløk og rør i 30 sekunder. Ha i kylling og stek under stadig omrøring i ca. 3 min. Ha kyllingblandingen over i en bolle.

  4. Ha 1 ss. olivenoje i samme panne. Tilsett spinat, en håndfull om gangen og rør til den så vidt er myk før mer has i. Sauter til alt det grønne er mykt, ca. 3 min.

  5. Ha kyllingen tilbake i pannen. Tilsett resterende soyasausblanding og rør til gjennomvarmt, ca. 1 min. Ha så over på severingsfat og dryss over grønne deler av vårløk og peanøtter. Server rykende varm.