Ingredienser

400 g kikerter, ferdig kokte
300 g cherrytomater, delt
300 g paprika, oljemarinert/hermetisk
1 stk kylling, grillet
1 bunt kruspersille
SAUS: - -
2 kløfter hvitløk, finhakket
2 ss hvitvin, søt
1 ss balsamicokrem med appelsin og sitron
6 ss olivenolje, kaldpresset
½ ss paprikapulver
½ stk appelsin

Kyllingsalat med kikerter

30 min Lett

 

Denne salaten strutter av middelhavssmaker, og en lett, søt vin gir et ekstra løft.

6 porsjoner

 

Slik gjør du:

  1. Kikertene skal bløtlegges over natten, kast vannet. Kokes i ca 40 min. Drener og avkjøl.

  2. Saus:
    Pisk sammen hvitløk, vin, balsamico, olivenolje, paprikapulver og appelsinsaft med stavmikser eller liten kjøkkenmikser, til blandingen er jevn.

  3. Salat:
    Bland kikerter, tomater og paprikabiter i en stor bolle. Hell halvparten av sausen over, bland godt med skje og legg over på et stort fat.

  4. Legg kyllingen på en tallerken og fjern beina. Skjær eller riv opp kjøttet i serveringsbiter og ha kjøttet i salaten. Hell over resten av sausen, pynt med kruspersille og server.