Ingredienser
400 g kikerter, ferdig kokte
300 g cherrytomater, delt
300 g paprika, oljemarinert/hermetisk
1 stk kylling, grillet
1 bunt kruspersille
SAUS: - -
2 kløfter hvitløk, finhakket
2 ss hvitvin, søt
1 ss balsamicokrem med appelsin og sitron
6 ss olivenolje, kaldpresset
½ ss paprikapulver
½ stk appelsin
Kyllingsalat med kikerter
Denne salaten strutter av middelhavssmaker, og en lett, søt vin gir et ekstra løft.
6 porsjoner
Slik gjør du:
-
Kikertene skal bløtlegges over natten, kast vannet. Kokes i ca 40 min. Drener og avkjøl.
-
Saus:
Pisk sammen hvitløk, vin, balsamico, olivenolje, paprikapulver og appelsinsaft med stavmikser eller liten kjøkkenmikser, til blandingen er jevn.
-
Salat:
Bland kikerter, tomater og paprikabiter i en stor bolle. Hell halvparten av sausen over, bland godt med skje og legg over på et stort fat.
-
Legg kyllingen på en tallerken og fjern beina. Skjær eller riv opp kjøttet i serveringsbiter og ha kjøttet i salaten. Hell over resten av sausen, pynt med kruspersille og server.