Ingredienser

600-700 g laksefilet, naturell
150 g scampi, rå
1/2 - paprika, rød
2 ts limeskall, revet
1 ss ingefær, revet
1/2 dl purreløk, finhakket
eller vårløk - -
1/2 - chili, rød- finhakket
2 ts havsalt
1-2 knivsodd gurkemeie, krydder
1 ts chilisaus, søt
1 dl koriander, hakket
eller bladpersille - -

Laks og scampiburger

30 min Middels

Laks og scampiburgere smaker fantastisk og er en kjernesunn middag til både hverdag og fest. De representerer en perfekt blanding av sunne fettsyrer og rene proteiner samt en rekke mikronæringstoffer(vit/min).

Vi anbefaler å servere laks og scampiburgere  sammen med hjemmelaget linsestuing.

God middag!

4 porsjoner

Slik gjør du:

  1. Hakk paprikaen i små terninger og press ut væsken. Væsken skal ikke være med!

  2. Del chilien og ta ut kjernehuset, og hakk fint. Riv limeskall på et rivjern på den fine siden. Hakk purreløken og riv ingefæren. Hakk korrianderen fint.

  3. Tin scampiene og hakk de smått evt. bruk food processor, men vær forsiktig å ikke kjør de for fint. Legg alle grønnsaker i en større skål og bland i de hakkede scampiene.

  4. Kjør laksen i foodprocessor støtvis til grovmalt. Bland laksen godt med scampi-grønnsaksblandingen.

  5. Form massen til burgere og stek med olivenolje på middels-høy varme i en panne ca. 2-4 min på hver side.

  6. Server med linsestuing.