Fedon.no - logo

Lam i karri med kikerter og spinat

120 min
Middels

KATEGORI: Lunsj, Middag, Kjøtt, Pasta og belgfrukt, Lavglykemisk, Uten gluten, Uten egg, Uten nøtter

Nydelig krydret lammerett som alle kan lage!

Som alle andre retter med karri har denne godt av å stå et døgn etter tilberedning for at kryddersmaken skal sette seg. La stå i kjøleskap etter avkjøling, og tilsett spinat før gjenoppvarming. Dermed er dagens middag klar en dag i forveien.

4 porsjoner

 

Dette trenger du:

  • 100 g kikerter, ferdig kokte
  • 500 g lammebog
  • 300 g matyoghurt
  • 1 boks tomat, hermetisk
  • 2 ts maisenna
  • 1 ts gurkemeie, krydder
  • 1 ts koriander, malt
  • ½ ts muskat
  • ½ ts kanel
  • 1 stk løk
  • 1 ss ingefær, revet
  • 3 kløfter hvitløk, finhakket
  • 1 stk sitron
  • 2 stk chili, grønn
  • 175 g spinatblader

Slik gjør du:

  • 1Dekk kikertene med vann og la stå over natten. Bland resterende ingredienser unntatt spinat i en gryte og la stå i kjøleskap over natten.
  • 2Varm ovnen til 150 grader.
  • 3Rør godt i kjøttblandingen og la den koke opp. Tøm vannet av kikertene, skyll og ha i gryten. Legg på lokk, sett gryten i ovnen og la den stå i 2 timer. Test og rør om etter 1 time (trenger normalt ikke mer vann).
  • 4Varm opp retten før servering, og rør inn spinaten til den mykner.
  • 5Server med litt brun basmatiris blandet med villris eller med dampet brokkoli.