Ingredienser

100 g kikerter, ferdig kokte
500 g lammebog
300 g matyoghurt
1 boks tomat, hermetisk
2 ts maisenna
1 ts gurkemeie, krydder
1 ts koriander, malt
½ ts muskat
½ ts kanel
1 stk løk
1 ss ingefær, revet
3 kløfter hvitløk, finhakket
1 stk sitron
2 stk chili, grønn
175 g spinatblader

Lam i karri med kikerter og spinat

120 min Middels

Nydelig krydret lammerett som alle kan lage!

Som alle andre retter med karri har denne godt av å stå et døgn etter tilberedning for at kryddersmaken skal sette seg. La stå i kjøleskap etter avkjøling, og tilsett spinat før gjenoppvarming. Dermed er dagens middag klar en dag i forveien.

4 porsjoner

 

Slik gjør du:

  1. Dekk kikertene med vann og la stå over natten. Bland resterende ingredienser unntatt spinat i en gryte og la stå i kjøleskap over natten.

  2. Varm ovnen til 150 grader.

  3. Rør godt i kjøttblandingen og la den koke opp. Tøm vannet av kikertene, skyll og ha i gryten. Legg på lokk, sett gryten i ovnen og la den stå i 2 timer. Test og rør om etter 1 time (trenger normalt ikke mer vann).

  4. Varm opp retten før servering, og rør inn spinaten til den mykner.

  5. Server med litt brun basmatiris blandet med villris eller med dampet brokkoli.