Ingredienser
100 g kikerter, ferdig kokte
500 g lammebog
300 g matyoghurt
1 boks tomat, hermetisk
2 ts maisenna
1 ts gurkemeie, krydder
1 ts koriander, malt
½ ts muskat
½ ts kanel
1 stk løk
1 ss ingefær, revet
3 kløfter hvitløk, finhakket
1 stk sitron
2 stk chili, grønn
175 g spinatblader
Lam i karri med kikerter og spinat
Nydelig krydret lammerett som alle kan lage!
Som alle andre retter med karri har denne godt av å stå et døgn etter tilberedning for at kryddersmaken skal sette seg. La stå i kjøleskap etter avkjøling, og tilsett spinat før gjenoppvarming. Dermed er dagens middag klar en dag i forveien.
4 porsjoner
Slik gjør du:
-
Dekk kikertene med vann og la stå over natten. Bland resterende ingredienser unntatt spinat i en gryte og la stå i kjøleskap over natten.
-
Varm ovnen til 150 grader.
-
Rør godt i kjøttblandingen og la den koke opp. Tøm vannet av kikertene, skyll og ha i gryten. Legg på lokk, sett gryten i ovnen og la den stå i 2 timer. Test og rør om etter 1 time (trenger normalt ikke mer vann).
-
Varm opp retten før servering, og rør inn spinaten til den mykner.
-
Server med litt brun basmatiris blandet med villris eller med dampet brokkoli.