Ingredienser
250 g mandelmel
175 g havremel
1 ts bakepulver
1/2 ts Kardemomme
1/2 ts safran
1 klype salt
1 dl Finesse Bakesukker
75 g smør
2 dl melk
- - rosiner
Lavglykemiske Lussekatter
Spre varme og glede med disse delikate godsaken – en perfekt måte å feire Luciadagen med god samvittighet.
Denne oppskrifter gir deg en himmelsk smaksopplevelse, uten unødvendige sukkerpåslag.
Tips!
Dersom du ikke er glad i å bake med mandelmel, kan du bruke andre meltyper (f.eks. spelt eller hvetemel), og tilsette Glukofix. Dette vil redusere effekten av de raske karbohydratene med oppmot 55 %!
Glukofix er et unikt fiber som du kan blande i deigen, uten at det påvirker farge, smak eller konsistens. Regn ut hvor mange gram karbohydrater melet (inkludert havremelet) gir. Mengden Glukofix til tilsvare 10 % av dette.
Slik gjør du:
-
Bland mandelmel, havremel, bakepulver, kardemomme og salt i en bakebolle.
-
Tilsett safran.
-
Rør sammen smør og bakesukker i en egen bolle.
-
Tilsett melblandingen og melken vekselvis i smørblandingen. Rør godt underveis. Deigen skal være smidig, men ikke klissete. Tilsett mer mel om nødvendig.
-
Dekk deigen med et klede og la den sette seg i en halvtimes tid.
-
Forvarm ovnen til 200 grader.
-
Form Lussekatter av deigen og legg på stekebrett med bakepapir.
-
Pynt med om ønskelig med rosiner, og pensle med egg.
-
Stek midt i ovnen i ca. 10-12 minutter, til de er gyllenbrune.
-
Lussekattene avkjøles litt før de servering.