Ingredienser

250 g mandelmel
175 g havremel
1 ts bakepulver
1/2 ts Kardemomme
1/2 ts safran
1 klype salt
1 dl Finesse Bakesukker
75 g smør
2 dl melk
- - rosiner

Lavglykemiske Lussekatter

90 min Middels

Spre varme og glede med disse delikate godsaken – en perfekt måte å feire Luciadagen med god samvittighet.
Denne oppskrifter gir deg en himmelsk smaksopplevelse, uten unødvendige sukkerpåslag.

Tips!

Dersom du ikke er glad i å bake med mandelmel, kan du bruke andre meltyper (f.eks. spelt eller hvetemel), og tilsette Glukofix. Dette vil redusere effekten av de raske karbohydratene med oppmot 55 %!

Glukofix er et unikt fiber som du kan blande i deigen, uten at det påvirker farge, smak eller konsistens. Regn ut hvor mange gram karbohydrater melet (inkludert havremelet) gir. Mengden Glukofix til tilsvare 10 % av dette.

 

Slik gjør du:

  1. Bland mandelmel, havremel, bakepulver, kardemomme og salt i en bakebolle.

  2. Tilsett safran.

  3. Rør sammen smør og bakesukker i en egen bolle.

  4. Tilsett melblandingen og melken vekselvis i smørblandingen. Rør godt underveis. Deigen skal være smidig, men ikke klissete. Tilsett mer mel om nødvendig.

  5. Dekk deigen med et klede og la den sette seg i en halvtimes tid.

  6. Forvarm ovnen til 200 grader.

  7. Form Lussekatter av deigen og legg på stekebrett med bakepapir.

  8. Pynt med om ønskelig med rosiner, og pensle med egg.

  9. Stek midt i ovnen i ca. 10-12 minutter, til de er gyllenbrune.

  10. Lussekattene avkjøles litt før de servering.