Fedon.no - logo

Lavkarbo squash-lasagna

90 min
Middels

KATEGORI: Lunsj, Middag, Pasta og belgfrukt, Kjøtt, Uten nøtter, Uten gluten, Lavglykemisk, Ned i vekt, Fiberrik

Ønsker du deg en lavkarbo-middag som oppfyller din lyst på italiensk kosemat? Da må du prøve å lage denne nydelige lasagnaen! Den er glutenfri og full av «freshe» grønnsaker og urter, samt tradisjonell kjøtt- og ostesaus. Du kommer garantert ikke til å savne pastaen!

8 porsjoner

Dette trenger du:

  • 2 store - squash, i tynne skiver
  • 1 ss havsalt
  • Kjøttsaus: - -
  • Ca 450 g karbonadedeig
  • 2 ss olivenolje, ekstra jomfru
  • 1 klype havsalt
  • - pepper, nykvernet
  • 1 - paprika, grønn, finhakket
  • 1 - løk, hakket
  • 1(280 g) glass tomatsaus
  • 1 halv dl rødvin
  • 2 ts basilikum, tørket
  • -eller 2 ss frisk - -
  • 2 ts oregano, tørket
  • -eller 2 ss frisk - -
  • Ostesaus: - -
  • 1 - egg
  • 1(ca 250 g) beger ricotta
  • Frisk - persille, finhakket
  • 1 pose spinat, frossen
  • tin og drener i en sil - -
  • 450 g sjampinjong, skivet
  • sauter i olivenolje 4-5 minutter - -
  • Ca 250 g mozzarellaost, revet
  • eller annen type gulost - -
  • Ca 250 g - Parmesan ost, revet

Ingredienser fra vår nettbutikk

Oregano 40 g - økologisk
kr 19kr 39

Slik gjør du:

  • 1Forvarm ovnen til 165 C. Smør en ildfast form(ca 20 x 30 cm) med stekefett.
  • 2Skjær squash på langs i tynne skiver. Du kan f. eks bruke en ostehøvel. Legg skivene på et kjøkken håndkle og dryss over salt. Sett til side å la ekstra væske renne av.
  • 3Lag kjøttsausen. Varm opp en panne med olivenolje og stek karbonadedeig på middels varme i ca 5 minutter. Tilsett løk og paprika og forsett å steke til kjøttet er gjennomstekt.
  • 4Rør inn tomatsaus, rødvin og krydder. Tilsett litt vann hvis sausen blir for tykk. Kok opp og la det småkoke i ca 20 minutter. Rør med jevne mellomrom.
  • 5Lag ostesausen: Bland egg, riacotta og persille godt i en bolle.
  • 6Spre halvparten av kjøttsausen i den smurte formen. Legg så et lag med squashskiver. Videre et lag med halvparten av ostesausen, så all spinaten, etterfulgt av all soppen, så halvparten av mozzarellaosten. Legg så et nytt lag med kjøttsaus, squash, ostesaus og mozzarella.
  • 7Avslutt med å fordele parmesanosten jevnt over hele formen. Dekk så til med folie. Sett i ovnen og stek i 45 minutter. Fjern folien og øk gradene til 175 C. Stek videre i ca 15 minutter. La formen stå i minimum 5 minutter før du serverer.

Anna Ingwardo, ernæringsfysiolog ved Dr Lindbergs klinikk