Ingredienser

500 g linser
½ stk løk
2 kløfter knust - hvitløk, finhakket
½ stk chili, rød- finhakket
½ dl olivenolje, kaldpresset
½ boks tomat, hermetisk
1 ts koriander, malt
2 ss bladpersille, hakket
- salt
- pepper, nykvernet

Linsestuing

30 min Lett

Friskt og proteinrikt tilbehør til både kjøtt og fisk eller som forrett.

Slik gjør du:

  1. Skyll linsene i kaldt vann og la de stå noen minutter med vannet. Hell av vannet og skyll linsene godt. Ha linsene over i kjele.

  2. Hell på vann og la det dekke til en fingerbredde over linsene. Kok linsene til de er nesten møre(Ca. 10-15 min), skal ha litt tyggemotstand. Tilsett eventuelt mer væske under kokingen hvis det blir for tørt. Overflødig vann siles av når linsene er ferdige, ha linsene tilbake i kjelen.

  3. Ha i tomater, løk, hvitløk, renset avokado, olje og chilli og kjør det hele lett med en stavmikser. Bland inn persille og smak til med salt og pepper.