Ingredienser

1 kg auberginer
1 halv ts havsalt
3 fedd hvitløk, finhakket
2 dl olivenolje, økologisk
2 ts linfrøolje, kaldpresset
3 ss hvit balsamico eddik
2 klyper havsalt
1 ss bladpersille, hakket
1 mild - chili, grønn
1 - tomat, renset for frømasse og finhakket
- olivenolje, økologisk
- linsekjeks

Melitzanosalata – Auberginepuré

45 min Lett

Mesé er deilige småretter som alle tavernaer med respekt for seg selv har på menyen. Variasjonen i oppskrifter er stor. Denne aubeginepuréen får en lett røkt smak, og konsistensen blir best hvis du grovhakker auberginene for hånd, ikke i en kjøkkenmaskin.

4-6 personer

Slik gjør du:

  1. Vask auberginene, tørk av dem og pakk dem godt inn i aluminiumfolie. Legg dem på grillristen eller under stekeovnsgrillen i ca 20 minutter. Vend dem ofte for å få jevn steking på alle kanter. Auberginene kan også grilles uinnpakket på kullgrill. Vend dem ofte for å få jevn steking.

  2. Skyll auberginene raskt under rennende kaldt vann for å avkjøle dem så vidt, og fjern skinnet med en gang, mens de fremdeles er varme. Ikke la dem avkjøles før du gjør dette, for da blir fruktkjøttet svart. Legg de flådde auberginene i et dørslag, og la dem bli avkjølt.

  3. Hakk auberginekjøttet, og ha det i en bolle. Bland i salt og hvitløk. Bland massen i en kjøkkenmaskin på middels hastighet, og tilsett oljen – først noen dråper om gangen, deretter i en tynn stråle. La kjøkkenmaskinen fortsette å gå. Bland forsiktig i eddiken, litt om gangen. Kjør til alt er godt blandet. Smak godt til med eddik og salt.

  4. Vend den hakkede persillen i pureen. Ha deretter auberginepureen i en serveringsskål, dekk til og sett den kjølig. Pynt med den finhakkede chilipepperen og tomaten før servering. Dryss på litt salt og ringle over litt olivenolje. Server med kjeks til.