Ingredienser

1 hode blomkål
2-3 ss vann
1 fedd hvitløk, presset
2,5 dl gulost, revet
1 stk egg
1 (valgfritt) ts gurkemeie, krydder
1 ts havsalt
2 klyper pepper, nykvernet
1 (valgfritt) klype chilipulver
Fyll: - -
6-8 stk egg
eller - -
4 stk egg
1 stor neve spinat, frisk, hakket
1/2 - paprika, gul
1/2 - paprika, rød
100 g fetaost
Noen klyper havsalt
Litt - pepper, nykvernet

Mini – blomkål quiche

30 min Middels

Et nydelig lite måltid, fritt for stivelse/KH. Perfekt til lunsj med en frisk salat. Enkelt å lage, supert å ta med. Skal du ikke ha ost laget av kumelk kan du bruke vegansk ost.

Mini quich kan fylles med hva som helst egentlig. Prøv gjerne forslagene under, eller bruk fantasien.

God fornøyelse!

Oppskrift fra ernæringsfysiolog Anna Ingwardo

Slik gjør du:

  1. Varm opp ovnen til 175-180 C.

  2. Del blomkålhodet opp i buketter, fjern stilken. Bruk en kjøkkenmaskin med S-kniv og kjør rå blomkål til fine smuler. Har du ikke kjøkkenmaskin kan du finrive blomkålen på et rivjern.

  3. Bruk en dyp panne med lokk. Legg i blomkålsmulene og hell over vann. La det dampe under lokk på lav varme til blomkålen er myk, ca 4-5 min.

  4. Legg blomkålmassen på en ren gassklut. Avkjøl og skvis ut så mye vann du klarer.

  5. Bland sammen blomkålmassen med resten av ingrediensene til en jevn masse.

  6. Bruk et muffinsbrett med middels store hull eller muffins silikonformer. Pensle formene med litt olivenolje, og legg i en god spiseskje med blomkålmiksen i hver, 6-8 stk.

  7. Bruk en dyp skje (gjerne type kaffeskje med flat bunn) eller fingrene og press blomkålblandingen ned slik at blandingen fyller bunnen og kantene som en pai.

  8. Fordel i ønsket fyll og bak i 10-15 min ettersom hvor godt bakt du ønsker egget.

  9. Fyll:
    Alternativ 1.
    Et rått egg, rett i «paiformen», 6-8 stk.

    Alternativ 2.
    4 egg pisket. Bland inn en stor neve hakket spinat, 1/2 gul og rød paprika finhakket, 100 g fetaost smuldret, litt salt/pepper. Fyll hver quiche med blandingen.