Ingredienser

4 stk egg
1 ss basilikum, frisk finhakket
¼ ts salt
½ ss smør
½ ss olivenolje, kaldpresset
½ kopp ricotta
2 skiver lavkarbo-brød
- basilikum, frisk finhakket

Myk eggerøre med fersk ricotta og basilikum

15 min Lett

Frokost, lunsj eller kvelds? Denne delikate eggerøren er deilig når som helst!

Ca 2 porsjoner 

Næringsinnhold per porsjon

Glykemisk Belastning(GB) 7, Protein 27 g, Karbohydrater 13,5 g, fett 23 g(hvorav mettet 10 g),   fiber 4 g

Slik gjør du:

  1. Pisk godt sammen egg, hakket basilikum og ¼ teskje salt. Smelt smøret i en «nonstick» stekepanne og tilsett olivenoljen. Hell i eggene når pannen er blitt varm og rør jevnt med en varmebestandig silikonspade/slikkepott til eggene er nesten ferdig stekt men fortsatt litt rennende, ca. 2 minutter.

  2. Ta pannen av varmen og tilsett riacotta. Rør inn osten til den er nesten helt blandet, men la litt ostebiter være synlige. Anrett ristet brød på 2 tallerkener og fordel eggerøren med en skje. Krydre med litt salt og pepper, og pynt med basilikumblader. Server gjerne med en tomat og løk salat.