Ingredienser

Bunn: '- -
160 g pistasjnøtter uten skall
eller andre nøtter - -
50 g smør, usaltet
1-2 ss kokossukker
Fyll: - -
250 g kremost
Mascarpone eller Philadelphia - -
250 g gresk yoghurt, naturell
250 (pisket) g kremfløte
100 g kokossukker

Ostekake med gresk yoghurt og pistasjnøttebunn

45 min Middels

Denne lavglykemiske ostekaken er en drøm av en avslutning på en bedre middag. Ikke for søt, ikke for mektig, akkurat passe perfekt!

God fornøyelse!

Slik gjør du:

  1. Rist nøttene i 10 minutter i ovnen på 180 C og la de så avkjøle helt.

  2. Kjør nøtter i blender til de er grovmalt. Bland i smeltet smør og kokossukker til alle de tørre ingrediensene er godt dekket.

  3. Bruk sylinder formet glass og ha i et lag med nøtteblanding.

  4. Med en håndmikser eller foodprosessor visp ost og kokossukker til en jevn krem. Tilsett yoghurt og visp godt sammen. Rør til slutt inn pisket kremfløte.

  5. Fyll individuelle glass med osteblandingen, dekk med plastfolie og kjøl i et par timer.

  6. Pynt med frukt eller bær, litt syltetøy laget med kokossukker, agave sirup eller honning.

  7. Tips: Du kan også ha bær nederst i glasset, så osteblanding, deretter nøtteblanding og pynte med bær på toppen.