Ingredienser

250 g havregryn, glutenfrie
2 dl vann
1/2 ts salt
1 ss molkosan
eller eplecidereddik, eller surdeigstarter - -
2 - egg
250 g cottage cheese
1 toppet ts bakepulver
1 toppet ts fiberhusk

Proteinrike rundstykker uten gluten

45 min Lett

Disse enkle rundstykkene smaker fantastisk og lages i en fei! Jeg anbefaler å bløtlegge havregryn over natten, noe som gjør de mage- og tarmvennlige. Bløtlegging eller fermentering vil redusere/eliminere såkalte antinæringstoffer som ved stort inntak kan skape problemer i tarmen.

*Fermentering er en gammel konserveringsmetode. Før maten ble industrialisert, var fermentert mat og drikke en viktig del av kosten over hele kloden. Nå har det på nytt blitt høyaktuelt med denne gamle tradisjonen.

Med ønske om god fordøyelse!

Oppskrift fra ernæringsfysiolog Anna Ingwardo

Slik gjør du:

  1. Bruk en bakebolle og bland sammen 2 dl vann med 1 ss molkosan(se under) eller 1 ss eplecidereddik. Du kan også bruke surdeigstarter hvis du har det. Tilsett havregryn og salt og bland godt. Legg et klede over bollen og la det stå over natten eller i minimum 8 timer i romtemperatur.

  2. Ha cottage cheese og egg i en bolle. Bruk en stavmikser og kjør til en glatt røre.

  3. Bland bløtlagt havre sammen med cottage cheese og egg. Tilsett bakepulver og fiberhusk og bland godt. La deigen stå i 5 minutter.

  4. Form ca 10 rundstykker, og legg de på et bakebrett med bakepapir. Dryss over sesamfrø til pynt. Stek på 180 grader i ca 30 minutter eller til gylden.