Ingredienser

Bunn: '- -
6 dl mandler
20 - dadler u/stein
1 klype havsalt
Topping: - -
4 dl cashewnøtter
Bløtlegg nøttene en time før bruk - -
2 dl blåbær, friske
2 dl vann
5 - dadler u/stein
2 ss honning
eller agavesirup - -
4 ss kokosfett, smeltet

Rawfood blåbærkake – uten tilsatt sukker, melk og gluten!

30 min Lett

Denne herlige og sunne kaken består av helt rå, naturlige og ubehandlede ingredienser, og den skal altså ikke stekes. Den er helt fri for melk, sukker, egg og gluten som ellers er vanlige ingredienser i en kake. Perfekt for deg som sliter med matoverfølsomhet eller ønsker å bevare en sunn vekt. Dadler som er en nøkkelingrediens i denne kaken er himmelsk søte og deilige. Dadler er rike på kostfiber og har et høyt innhold av kalium.

Server denne herligheten til gjester eller bruk den gjerne som et næringsrikt mellommåltid.

God fornøyelse!

Oppskrift fra ernæringsfysiolog Anna Ingwardo

Slik gjør du:

  1. Bunn:
    Kjør alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin. Det kan være lurt å kjøre mandlene litt alene først. Ha blandingen over i en springform. Bre den jevnt utover bunnen med fingrene.

  2. Topping:
    Kjør alle ingrediensene i en blender eller kjøkkenmaskin til det blir en jevn masse. Spre blandingen jevnt over bunnen.

  3. Sett kaken i kjøleskapet, og la den stå der i minimum fem timer.

  4. Pynt kaken med friske blåbær og server. Kaken oppbevares kjølig.