Ingredienser

400 g laksefilet, naturell
Sushi type - -
2 - avokado
2 dråper tabasco
Saft av 1 økologisk - sitron
- sitronskall(sest)
1 dl fløte
tåler du ikke fløte kan du bruke kokosmelk eller soyafløte - -
2-3 klyper havsalt
1 dryss - chilipulver
Litt - Pepper, hvit, nykvernet
2 ss Lakserogn
1 liten bunt gressløk, fersk
eller andre friske urter - -

Sitronlaks med avokadokrem

15 min Lett

Har du lyst på noe friskt og lett på menyen i dag? Sitronkokt laks med herlig krem av avokado. Lages i en fei og smaker himmelsk! Kan benyttes som en forrett eller en smårett.

Ca. 4 porsjoner

God fornøyelse!

Oppskrift fra ernæringsfysiolog Anna Ingwardo

Slik gjør du:

  1. Riv skallet av halve sitronen, og press ut saften av hele.

  2. Skjær laksen i fine skiver, og bland med 1 ss sitronsaft og tabasco.

  3. Mos avokado med en gaffel og rør inn fløte, resten av sitronsaften, skall, chilipulver, salt og pepper.

  4. Bruk en håndmikser og pisk avokado til en luftig krem.

  5. Server sitronlaks på en seng av avokadokrem toppet med lakserogn og gressløk.