Fedon.no - logo

Sitronlaks med avokadokrem

15 min
Lett

KATEGORI: Smårett, Kvelds, Forrett, Lunsj, Fisk og sjømat, Uten nøtter, Uten egg, Uten gluten, Fiberrik, Lavglykemisk

Har du lyst på noe friskt og lett på menyen i dag? Sitronkokt laks med herlig krem av avokado. Lages i en fei og smaker himmelsk! Kan benyttes som en forrett eller en smårett.

Ca. 4 porsjoner

God fornøyelse!

Dette trenger du:

  • 400 g laksefilet, naturell
  • Sushi type - -
  • 2 - avokado
  • 2 dråper tabasco
  • Saft av 1 økologisk - sitron
  • - sitronskall(sest)
  • 1 dl fløte
  • tåler du ikke fløte kan du bruke kokosmelk eller soyafløte - -
  • 2-3 klyper havsalt
  • 1 dryss - chilipulver
  • Litt - Pepper, hvit, nykvernet
  • 2 ss Lakserogn
  • 1 liten bunt gressløk, fersk
  • eller andre friske urter - -

Slik gjør du:

  • 1Riv skallet av halve sitronen, og press ut saften av hele.
  • 2Skjær laksen i fine skiver, og bland med 1 ss sitronsaft og tabasco.
  • 3Mos avokado med en gaffel og rør inn fløte, resten av sitronsaften, skall, chilipulver, salt og pepper.
  • 4Bruk en håndmikser og pisk avokado til en luftig krem.
  • 5Server sitronlaks på en seng av avokadokrem toppet med lakserogn og gressløk.

Anna Ingwardo, ernæringsfysiolog for Dr. Lindbergs klinikk