Ingredienser
350 g sjokolade, mørk uten sukker
Ca. 1/2 dl kokosolje
Ca. 1,7 dl kokosmelk
(helfet) - -
1 ts vaniljeekstrakt
2 klyper havsalt
1 ss lønnesirup
eller honning. - -
Du kan også bruke erytritol (Sukrin) eller Stevia. - -
Sjokolade og kokostrøfler
Disse herlige trøflene er gluten- og melkefrie. De smaker himmelsk og passer perfekt som en lekker vertinnegave eller som en sunn snack til barna eller bare deg selv.
Oppskriften gir ca 20-24 trøfler.
Næringsinnhold per 1 servering uten pynt:
Kcal 96 • Fett 10 g • Fiber 6.9 g • Protein 2 g • Karbohydrater 5 g(færre KH med Stevia eller Sukrin)
Oppskrift fra ernæringsfysiolog Anna Ingwardo
Slik gjør du:
-
Smelt sjokolade og kokosfett over vannbad mens du rører. Tilsett kokosmelk og pisk til en glatt røre.
-
Ta bollen av vannbadet og tilsett vaniljeekstrakt, salt og søtstoff.
-
Sett blandingen kjølig i 2 timer eller til det har satt seg.
-
Bruk en ss og form kuler (ca. som en golfball) du ruller i ønsket pynt.
-
Sett de ferdige trøflene tilbake i kjøleskapet i min 10-15 min før du serverer.