Ingredienser

4 skiver brød
10 stk purreløk, finhakket
1 dl olivenolje, økologisk
1 ss kokossukker
1 stk laurbærblad
2 kløfter hvitløk, finhakket
1 ss timian, tørket
1 ½ dl søt likør
2 liter grønnsakskraft
1-2 ts ts havsalt
- pepper, nykvernet
Ca. 150 g hvit geitost

Søt purreløk-suppe med hvit geitost

90 min Middels

En deilig vinter suppe, ideell som en lett middag, men også som en forrett til en større festmiddag. Den søte smaken av purre er fantastisk i kombinasjon med urter fra gresk vill natur.

8 porsjoner

Slik gjør du:

  1. Kutt opp purreløken i fine skiver. Ha dem over i en bolle med kaldt vann og vask godt slik at du blir kvitt sand og jord mellom alle lagene av purreblader. Hell så ut vannet, og la det renne av i et dørslag.

  2. Varm opp olivenolje i en stor kjele. Tilsett purre og stek i ca 3 minutter, til den blir myk. Tilsett kokossukker, senk varmen og stek purren på lav varme til de er karamellisert i 30-40 minutter.

  3. Tilsett så skivet hvitløk og la det surre med i ca 1 minutt. Tilsett likør og vent i 1-2 minutter slik at alkoholen fordamper. Tilsett så kraft, laurbærblad, timian, salt og pepper og bland godt. Legg på lokk og la suppen surre på lav varme i 30 minutter slik at all sødme fra purren kommer frem.

  4. Fordel suppen i de 8 serveringsbollene og legg en halv skive brød på toppen av hver bolle. Dryss så over raspet geitost.

  5. Sett suppebollene inn i en forvarmet ovn, 180 C i 10 min til osten er smeltet og gyldenbrun. Server umiddelbart.