Ingredienser

700 g søtpotet
1,2 dl tahini (sesamfrøpuré)
20 g Collagenpulver
2 fedd hvitløk
0,5 dl sitronsaft, friskpresset
1 ts havsalt
- pepper, nykvernet
1-2 ss olivenolje
- koriander, fersk
eller bladpersille - -

Søtpotet-hummus

40 min Lett

Nydelig og sunn dipp eller tilbehør, superenkel og lage.

Ca 4-6 porsjoner

Oppskrift fra ernæringsfysiolog Anna Ingwardo

Slik gjør du:

  1. Del søtpotet i terninger og kok i vann i ca 20-30 min eller til møre.

  2. Sil av kokevannet og legg søtpotetbitene i en kjøkkenmaskin sammen med tahini, collagenpulver, hvitløk, sitronsaft, salt og pepper.

  3. Kjør til glatt puré.

  4. Sett hummus kjølig i tett boks.

  5. Anrett kald søtpotet-hummus i en bolle toppet med olivenolje og frisk koriander.

  6. Server som dipp eller tilbehør til både varm og kald mat.