Ingredienser
700 g søtpotet
1,2 dl tahini (sesamfrøpuré)
20 g Collagenpulver
2 fedd hvitløk
0,5 dl sitronsaft, friskpresset
1 ts havsalt
- pepper, nykvernet
1-2 ss olivenolje
- koriander, fersk
eller bladpersille - -
Søtpotet-hummus
Nydelig og sunn dipp eller tilbehør, superenkel og lage.
Ca 4-6 porsjoner
Oppskrift fra ernæringsfysiolog Anna Ingwardo
Slik gjør du:
-
Del søtpotet i terninger og kok i vann i ca 20-30 min eller til møre.
-
Sil av kokevannet og legg søtpotetbitene i en kjøkkenmaskin sammen med tahini, collagenpulver, hvitløk, sitronsaft, salt og pepper.
-
Kjør til glatt puré.
-
Sett hummus kjølig i tett boks.
-
Anrett kald søtpotet-hummus i en bolle toppet med olivenolje og frisk koriander.
-
Server som dipp eller tilbehør til både varm og kald mat.