Fedon.no - logo

Søtpotet-hummus

40 min
Lett

KATEGORI: Smårett, Kvelds, Middag, Lunsj, Tilbehør, Vegetar, Uten nøtter, Uten egg, Uten gluten, Lavglykemisk, Uten melk

Nydelig og sunn dipp eller tilbehør, superenkel og lage.

Ca 4-6 porsjoner

Dette trenger du:

  • 700 g søtpotet
  • 1,2 dl tahini (sesamfrøpuré)
  • 20 g Collagenpulver
  • 2 fedd hvitløk
  • 0,5 dl sitronsaft, friskpresset
  • 1 ts havsalt
  • - pepper, nykvernet
  • 1-2 ss olivenolje
  • - koriander, fersk
  • eller bladpersille - -

Ingredienser fra vår nettbutikk

Slik gjør du:

  • 1Del søtpotet i terninger og kok i vann i ca 20-30 min eller til møre.
  • 2Sil av kokevannet og legg søtpotetbitene i en kjøkkenmaskin sammen med tahini, collagenpulver, hvitløk, sitronsaft, salt og pepper.
  • 3Kjør til glatt puré.
  • 4Sett hummus kjølig i tett boks.
  • 5Anrett kald søtpotet-hummus i en bolle toppet med olivenolje og frisk koriander.
  • 6Server som dipp eller tilbehør til både varm og kald mat.

Anna Ingwardo, Ernæringsfysiolog ved Fedon Lindbergs klinikk