Ingredienser

1 liten/middels '- squash, revet
2 små - sjalottløk, finhakket
1/2 - chili, rød finhakket (valgfritt)
1 fedd hvitløk, raspet
2-3 klyper himalayasalt
Ca 1,5 dl gulost, revet
1 økologisk - egg
Ca 1,5 dl kokosmel
- kokosolje
- olivenolje, ekstra jomfru

Squash- og osteboller

30 min Lett

At det står og faller på tilbehøret hevdes av flere, og det er jeg helt enig i. En enkel fiskefilet, et kyllinglår eller et stykke kjøtt blir løftet frem med smakfulle tilbehør som en saus, salat, eller puré av grønnsaker ol. Jeg liker veldig godt squash fordi den kan brukes i en rekke retter som et supert alternativ til både pasta og potet som mange med hell kan spise litt mindre av. Her er en personlig favoritt. Prøv squash- og osteboller til middagen i dag!
God fornøyelse!

Oppskrift fra ernæringsfysiolog Anna Ingwardo

Slik gjør du:

  1. Riv squash med et rivjern eller i kjøkkenmaskin. Pakk revet squash inn i et kjøkkenhåndkle og skvis ut væsken. Finhakk så reste av grønnsakene og pisk sammen egget.

  2. Bland godt sammen alle ingredienser. Bruk hendene eller en tresleiv. Form små avlange boller ved hjelp av en spiseskje og hånden.

  3. Squash-og osteboller kan stekes i panne eller på stekebrett i ovnen.
    -I panne kan du steke med kokos- eller olivenolje på middels varme. De brunes på begge sider, ca 2-3 minutter på hver side.
    -I ovn: Sett ovnene på 200C. Legg bollene på et smurt (1 ts kokosolje) stekebrett og stek i ca 15-20 min basert på hvor varm din ovn er.