Ingredienser

5 '- squash, strimlet
1 neve spinatblader
1 klype havsalt
1 ss olivenolje, ekstra jomfru
Saus: - -
Et mellomstort - blomkålhode
2 ss olivenolje, ekstra jomfru
2 fedd hvitløk, raspet
2 - sjalottløk, finhakket
1 og en halv dl matfløte
eller mandelmelk - -
2 ss Parmesan ost, revet
1 ts havsalt
- pepper, nykvernet
2 ts gurkemeie, krydder
1 ts persille, tørket
1 ts basilikum, tørket
4 ss Parmesan ost, revet
- basilikum, frisk finhakket
- grønnsak strimler

Squashspagetti Alfredo med blomkålkrem

25 min Lett

Denne lettere versjonen av spagetti Alfredo er korn- og glutenfri og kan også hvis ønskelig gjøres melkefri, men likevel full av smak fra deilig kremet Alfredo-saus. Helt nydelig!

4 porsjoner

Oppskrift fra ernæringsfysiolog Anna Ingwardo

Slik gjør du:

  1. Vask og del blomkål i buketter. Kok i vann i ca 6-7 minutter til møre. La blomkålen renne av og sett til side. Spar litt av kokekraften.

  2. Bruk en liten panne og sauter sjalottløk og hvitløk på middels varme i 2 ss olivenolje i ca 4-5 minutter til det blir mykt men ikkje brunt.

  3. Bruk en blender eller en kjøkkenmaskin. Ha i blomkål, sautert løk- og hvitløk, fløte(eller mandelmelk), parmesan, salt/pepper, gurkemeie og tørkede urter og kjør til en glatt saus. Blir den for tykk tilsettes litt av blomkålkraften.

  4. Varm opp en panne med resten av oljen, tilsett strimlet squash, 1 klype salt og la det surre på middels til lav varme i 4-5 minutter til det får en pastalignende konsistens. Tilsett frisk spinat de siste 2 minuttene. Vend det i oljen med jevne mellomrom.

  5. Fordel squashspagetti på to tallerkener og topp det med Alfredo-sausen. Sever med revet parmesan og frisk hakket basilikum.