Fedon.no - logo
hd videos redtube

Squashspagetti med tomat- og linse-marinara

50 min
Middels

KATEGORI: Lunsj, Middag, Pasta og belgfrukt, Vegetar, Lavglykemisk, Ned i vekt, Fiberrik, Uten gluten, Uten melk, Uten egg, Uten nøtter

Denne herlige «spagettiretten» kommer garantert til å bli en favoritt. Den er 100 % vegansk, og jeg lover at du ikke komme til å savne kjøttsausen. Anbefales!

2 porsjoner

Dette trenger du:

  • 2-3 store - squash, strimlet
  • 1 klype havsalt
  • 2 ss olivenolje, ekstra jomfru
  • 1 og en halv dl linser
  • Saus: - -
  • 1 glass(280 g) - tomatsaus
  • 1 middels stor - rødløk, finhakket
  • 2 fedd hvitløk, raspet
  • 1 ts basilikum, tørket
  • 1 ts oregano, tørket
  • 2 ss Parmesan ost, revet
  • - basilikum, frisk finhakket
  • - grønnsak strimler

Ingredienser fra vår nettbutikk

Oregano 40 g - økologisk
kr 19kr 39

Slik gjør du:

  • 1Skyll linsene godt i kaldt rennende vann. Bruk en finmasket sil. Ha linsene over i en kjele, hell over vann til det rekker ca 1 cm over linsene. La småkoke i ca 25 minutter.
  • 2Ha løk og hvitløk i en gryte med 1 ss olje. La surre i 2 minutter. Tilsett tomatsaus, kok opp og la småkoke på lav varme i 5-7 minutter.
  • 3Varm opp en panne med resten av oljen, tilsett strimlet squash, 1 klype salt og la det surre på middels til lav varme i 4-5 minutter til det får en pastalignende konsistens.
  • 4La de ferdigkokte linsene renne av i en sil, og ha de deretter over i tomatsausen. Kok opp og la sausen surre i 1-2 minutter.
  • 5Fordel squashspagetti på to tallerkener og topp det med tomat- og linsesausen. Sever med revet parmesan og frisk hakket basilikum.

Bildet er hentet fra http://www.hurrythefoodup.com

Anna Ingwardo, ernæringsfysiolog ved Dr Lindbergs klinikk