Ingredienser

• Bunn: - -
3 dl Lunkent vann
0,5 dl olivenolje
2 ts tørrgjær
1 ts Sukker
500 g Tipo pizzamel eller hvetemel
1 ts salt
35 g Glukofix
• Pizzasaus: - -
2 fedd hvitløk
2 stk sjalottløk
6 ss olivenolje
1 boks tomat, hermetisk
2 ss oregano, tørket
1 klype salt
litt - pepper, nykvernet
• Pizza: - -
75-100 g gulost, revet
Favoritt-toppingen - -

Sunnere hjemmebakt pizza med Glukofix

60 min Middels

Ah hjemmelaget pizza, man blir rett og slett aldri lei det, og variasjonsmulighetene er uendelige.  Dessverre er det ikke verdens sunneste rett, og det er bunnen som er problemet.

Stivelse fra melet gir blodsukkeret en real boost, og ikke på den gode måten.

Her er det to ting som hjelper:

  1. Tilsett Glukofix i deigen, og du reduserer effekten av stivelsen med opptil 55 %!
  2.  Tynn bunn er bedre enn tykk bunn.  Gå for italiensk stil!

Glukofix løser seg helt opp er helt umerkelig i den ferdige retten.

Topping:
Bruk topping og smaker etter ønske; Skinke, pepperoni, kylling, spekeskinke, skalldyr, mozzarella, pesto, champignon osv… Også innen oster er det en hel del å velge i.

Tips!
Har du ikke lyst eller anledning til å koke tomatsaus kan du lage pizza bianco – hvit pizza. Da kan du blande ønskede krydder og urter i creme fraiche og smøre på bunnen.

Denne oppskriften er beregnet til to personer, og både deigen og tomatsausen kan gjerne lages dagen i forveien.
Du vil få saus til overs, og den putter du i frysen til neste gang.

Slik gjør du:

  1. Pizzabunn:
    Bland vann, olje, gjær og sukker sammen i en kjøkkenmaskin, eller rør for hånd til det er godt blandet.

  2. Tilsett mel og salt og elt sammen på lav hastighet i ca. 15 min. Deigen skal være glatt og smidig. Ha deigen over på et godt melet bord og la den hvile i 20 min.

  3. Del deigen i 2, da passer hver deig til en stor, tynn pizzabunn. Elt deigen mellom hendene, lag 2 fine små boller og legg dem på et oljet fat med god avstand mellom hver.

  4. Legg over plastfilm, og la deigballene stå på brettet i 2-3 timer i romtemperatur (eller kjølig over natten). De kommer til å heve videre og ese ut.

  5. Pizzasaus:
    Fres ett fedd hvitløk og 2 finhakkede sjalottløk i 2 ss olje i en kjele. Når de har blitt blanke i fargen tar du det over i en bolle.

  6. Tilsett en boks med skikkelig gode tomater og pisk inn 4 ss god olivenolje med en stavmikser, eller rør det inn med en visp dersom du ønsker mer biter i sausen.

  7. Tilsett oregano og la sausen putre en stund.

  8. Pizza :
    Kjevle deigen ut til den er skikkelig tynn. Fordel et tynt lag saus på pizzaen og topp pizzaen med revet ost og ønsket topping.

  9. Stek pizzaen på midterste rille i ovnen ved 250 grader til den er sprø og gyllen, ca. 8–10 minutter.