Ingredienser
500 g potet
4 ss smør
1,5 dl fløte
3,5 ts Glukofix
1 ts salt
1/2 ts pepper, nykvernet
Sunnere potetmos med Glukofix
Poteter inneholder som kjent rikelig med stivelse, og bør derfor inntas i begrensede mengder. Men man kan jo ønske å bruke denne allsidige rotgrønnsaken som tilbehør en gang i blant, ikke minst i form av en smakfull, kremete potetmos.
Tilsett Glukofix for et sunnere resultat
Men å tilsette Glukofix i potetmosen, reduserer du blodsukkerstigningen fra stivelsen i potetene med opptil 55 %!
Dermed gjør det ingen ting at du nyter en deilig potetmos en gang i blant. Les mer om Glukofix her.
Potetmos er nydelig tilbehør til alt fra et stykke kjøtt, fiskeretter, karbonader, pølser og gryteretter i all slags varianter.
Melne potetvarianter, som Pimpernell, mandelpoteter eller Kerrs Pink, er best egnet til å lage mos av, og man kan gjerne tilsette andre rotgrønnsaker, som pastinakk, selleri, persillerot og lignende for å variere smaken.
Variasjonsmulighetene er mange. Man kan lage en grov og rustikk mos med biter, eller man kan lage en fin puré til lekre og sofistikerte retter. Et annet alternativ er å helle mosen over i en ildfast form, og gratinere den med ost i ovnen .
Man kan oppnå store smaksmessige forskjeller ved å tilsette krydder (f.eks. muskatnøtt), urter (f.eks. timian), hvitløk, sennep osv. Her er det bare å eksperimentere.
OBS – pass på å ikke røre for kraftig i mosen. Da kan den bli seig.
Her kommer en basisoppskrift, så er det opp til deg å tilsette ønsket smak.
Slik gjør du:
-
Skrell potetene og kok dem til de er møre, ca. 20-30 minutter. Damp dem tørre og mos dem med en stapper.
Ønsker du purékonsistens er det enklest å kjøre mosen glatt i kjøkkenmaskin/food prosessor. -
Dryss Glukofix over mosen.
-
Vend inn smeltet smør.
-
Rør inn fløte i den varme potetblandingen, til passe konsistens. Smak til med salt, pepper og evt. andre smaker.
-
Server og nyt!